Annons:

Sök

Annons:

ÖSK ute i god tid – avfallsinsamlingen efter 2025 ska utredas

ÖSK är redan igång och utreder hur avfallsinsamlingen ska fungera efter 2025. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

ÖSK ute i god tid – avfallsinsamlingen efter 2025 ska utredas

Hur ska avfallsinsamlingen drivas i Hultsfreds kommun efter 2025? Nu ska konsultutredningar tillsättas för att utreda frågan. 

Annons:

GDL Transport har ansvarat för renhållningsverksamheten i Hultsfreds kommun i snart tre år efter att de tog över efter Reno Norden. 

Frågan om hur avfallsinsamlingen ska fungera och se ut efter att nuvarande avtal med GDL löper ut efter lyftes i ÖSK-direktionen under våren 2020. Då var beslutet att en utredning skulle presenteras på direktionen i februari 2021.

"Lägger grunden för en bra entreprenad"

ÖSK-direktionen har fattat beslut om att tillsätta konsultutredningar för att kolla olika alternativ, antingen avfallsinsamling i egen regi eller möjlighet till verksamhetspartners. 

"Den första utredningen avser att utreda egen regi vidare och den andra utredningen avser att tillsätta ett utrednings- och upphandlingsstöd om det blir aktuellt med en ny upphandling. Eftersom frågan om egen regi är så pass stor behövs ett utförligt beslutsunderlag där frågor såsom kostnader, organisation, lokaler och personal genomlyses. Det andra förslaget på utredning motiveras också av att det är en omfattande och kostsam entreprenad. Ett väl genomarbetat förfrågningsunderlag och ett bra avtal lägger grunden för en bra entreprenad”, skriver ÖSK i beskrivningen av ärendet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: