Annons:

Sök

Annons:

Oron består – politikern vill ha besked om privatläkarnas framtid

Anders Andersson (KD) är alltjämt orolig för privatläkarnas framtid i Virserum och vill ha tydliga besked från regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S). Foto: Ossian Mathiasson

Oron består – politikern vill ha besked om privatläkarnas framtid

Frågan om framtida läkarmottagningar i Virserum har lyfts tidigare. Nu vill regionrådet Anders Andersson (KD) ha tydligare besked om hur privatläkarnas framtid tryggas på orten. 

Annons:

En helt ny ambulansstation ska byggas i Virserum och stå klar under första kvartalet 2022. Det innebär att Region Kalmar län lämnar den nuvarande fastigheten i centrala Virserum och majoriteten vill sälja den. I samma byggnad (den tidigare vårdcentralen) finns privat vårdverksamhet där privatläkarna hyr av regionen. Anders Andersson (KD) är orolig för deras framtid. 

Han tycker inte att majoriteten ska slarva bort behovet av ändamålsenliga lokaler för läkarverksamheten i Virserum. 

”Sedan en tid finns fastigheten i Virserum ute till försäljning. I beskrivningen av försäljningen anges att befintliga externa hyresgäster övertas av köparen. Det kan ses som en trygghet för de privata läkarmottagningarna. I försäljningsunderlaget framgår dock att ett hyresavtal kommer att sägas upp till 2022”, säger Anders Andersson (KD). 

Han vill få mer information

Anders Andersson har inför det kommande sammanträdet i regionfullmäktige lämnat in en interpellation som tar upp frågor som berör framtiden för läkarmottagningar i Virserum. Den riktas till regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S). 

”Vad är det aktuella läget när det gäller försäljning av fastigheten och vilket ansvar anser ordföranden att regionen har för att erbjuda goda och attraktiva lokaler för läkarmottagningar?”, frågar sig Anders Andersson. 

Han vill också få information om hur dialogen har varit med de två privat läkare som bedriver mottagningar förlagda till nuvarande fastighet för att säkerställa att de vill vara kvar i Virserum i framtiden. 

”Här har vi tack vare avtal med två privata allmänläkare haft läkarmottagningar med fast bemanning under mycket lång tid. Så lång tid att lokalbefolkningen tagit det för självklart att man alltid ska ha nära till och dessutom möta samma läkare som känner till den enskilde personen/patienten. Det finns alltid mer att önska, men utan tvekan så har det varit en lyckad lösning att ge befolkningen i Virserum och angränsande orter tillgång till lokalt placerade läkare”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: