Annons:

Sök

Annons:

GLÄDJEBESKEDET: 30 NYA JOBB SKAPAS I VÄSTERVIK

30 nya arbetstillfällen skapas i Västervik när Kriminalvården bygger ut sin verksamhet ytterligare

GLÄDJEBESKEDET: 30 NYA JOBB SKAPAS I VÄSTERVIK

När både politiker och fastighetsägare samt platschefen Per Karlsson på Gertrudsvik drar åt samma håll händer det saker som gynnar både Västervik och länet. Nu är det klart att en nyinvestering vid Kriminalvården i Västervik ger kommunen ytterligare 30 nya arbetstillfällen.

Annons:

Ytterligare ett hus med källare ska byggas på Gertrudsvik för Kriminalvården. Behovet av fler kriminalvårdsplatser är stort och nu är det klart att Västervik kommer att få minst 48 platser ytterligare på sin Kriminalvårdsanstalt.

– Beslutet är fattat av kriminalvården men det finns detaljer som vi fortfarande förhandlar om, säger Per Karlsson, platschef vid Gertrudsvik.

Det nya huset som ska byggas är en investering på 180 miljoner kronor som har en byggtid på 15 månader.

– Det är ett hus som är på 4 000 kvadratmeter som byggs i anslutning till befintliga hus som kommer att byggas på området. Det innebär att det knappt kommer att synas, säger Per Karlsson.

Hur kommer det sig att ni har lyckats få Kriminalvården att välja Västervik?

– Vi har en bra relation med Kriminalvården i Västervik och de känner sig trygga med oss, säger Per Karlsson.

Avtalstiden med Kriminalvården är på 25 år vilket gör att de arbetstillfällen som skapas nu kommer att vara lång tid.

– Samtidigt ger de mycket arbete till lokala entreprenörer som kommer att bygga det nya huset, säger Per Karlsson.

Brett arbete

Arbetet med att få Kriminalvården att fatta beslutet om att ytterligare platser på Västerviks anstalten skulle byggas har skett i ett brett politiskt samförstånd.

– Jag har haft kontakt med mina politiska partikamrater i riksdagen och jag är övertygad om att andra Västervikspolitiker har gjort detsamma, säger Harald Hjalmarsson.

Han vill dock inte framhäva varken sig själv eller andra politiker utan pekar ut Gertrudsviks fastighetsägare och platschef Per Karlsson som nycklarna till att 30 arbetstillfällen hamnar i Västervik.

– Är det någon som ska ha kredd för detta så är det Gretrudsvik och platschef Per Karlsson. Ingen vet nog hur mycket arbete som de har lagt ner för att få till detta, säger Harald Hjalmarsson.

Kontakterna togs redan under hösten 2020 av Gertrudsvik.

– Då var vi många som försökte tala gott om Västervik, Detta blir en win/win-situation, då det blir både billigare och lättare för Kriminalvården att bygga, det redan finns bygglov och godkänd detaljplan. Samtidigt betyder det mycket för Västervik att få hit fler arbetstillfällen, säger Harald Hjalmarsson.

Harald Hjalmarsson är nöjd över att beslutet nu är fattat.

– Det går såhär bra när vi är överens politiskt samt med fastighetsägarna. Det ska vi ta lärdom av inför framtiden, säger Harald Hjalmarsson.

”Oerhört glädjande”

Även Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande är glad över att beslutet nu är fattat.

– Det stämmer att vi har jobbat brett politiskt i den här frågan och utnyttjat våra respektive kontakter i riksdagshuset, säger han.

Samtidigt vill han berömma Kriminalvården samt Per Karlsson vid Gertrudsvik som har gjort det stora jobbet.

– Det är oerhört glädjande att vi får hit fler arbetstillfällen till Västervik. Jag hoppas kunna komma men liknande besked inom kort vad det gäller andra jobbskapande aktiviteter, säger Dan Nilsson. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: