Annons:

Sök

Annons:

Vårdförbundet kräver bättre skydd – anmäler regionen till Arbetsmiljöverket

Genrebild Foto: Pixabay

Vårdförbundet kräver bättre skydd – anmäler regionen till Arbetsmiljöverket

Vårdförbundet kräver att Region Kalmar län skärper kraven för skyddsutrustning vid arbete med covidpatienter. 

Annons:

Diskussionen om skyddsutrustning mellan Vårdförbundet och Region Kalmar lyftes tidigt i januari och ännu är inte Vårdförbundet nöjda. De svar som Regionen först kom med var inte tillfredställande vilket är varför Vårdförbundet nu vänt sig till Arbetsmiljöverket. 

Strider mot arbetsmiljölagen

Enligt Vårdförbundet ska Region Kalmar ha alltför generella regler kring hur skyddsutrustning ska användas när man behandlar covidpatienter. Exempelvis ska Regionen ha som regel att det inte behövs visir eller skyddsglasögon om man vistas längre bort än två meter från den sjuke. Dessutom menar Region Kalmar att engångsskydd kan användas fler gånger än en. Vårdförbundet menar att det strider mot arbetsmiljölagen. 

Risk med generella regler

Enligt Region Kalmar ska riskbedömningen ske på arbetsplatsen och i arbetssituationen. Medan Vårdförbundet ser en risk med att reglerna är för generella och att man därmed utsätter både patient och personal för en högre smittorisk än nödvändigt. 

Vårdförbundet vill att man skärper regeln som säger att det inte krävs skyddsutrustning om man befinner sig på ett avstånd på två meter eller längre och har nu anmält regionen till Arbetsmiljöverket. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: