Annons:

Sök

Annons:

KLART: ALLA ÄLDRE PÅ BOENDEN HAR VACCINERATS

Hultsfreds kommun har vaccinerat samtliga äldre som de har ansvarat för att vaccinera med två doser. Foto: Region Kalmar län

KLART: ALLA ÄLDRE PÅ BOENDEN HAR VACCINERATS

Nu har alla äldre som bor på särskilt boende, gruppbostäder inom omsorgen och har hemsjukvård i ordinärt boende har dubbla doser av coronavaccinet. 

Annons:

Socialförvaltningen i Hultsfred har släppt en ny rapport som visar att vaccineringen mot covid-19 är klar för samtliga äldre som har anmält sig för vaccination på kommunens särskilda boenden, gruppbostäder inom omsorgen och de som har hemsjukvård i ordinärt boende. Det är dessa boenden som kommunen har haft uppdrag att vaccinera och nu har alla äldre fått båda doserna med vaccin. 

Vaccineringen av medarbetare strular

Vad gäller vaccineringstakten av medarbetarna går det trögt. De sista medarbetarna skulle ha fått sin första vaccindos under vecka elva men uppehållet med Astrra Zenecas vaccin gör att dessa vaccineringen flyttats fram.

”Det besked vi har nu är att ingen vaccinering ska ske denna vecka heller. Nytt besked kommer under veckan. Vår beräkning av när vi kommer att vara klara med vaccineringen av medarbetarna skjuts därför framåt med lika många veckor som uppehållet blir”, skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Två medarbetare har i dagsläget konstaterad covid-19 och socialförvaltningen väntar på fem provsvar gällande medarbetare. Ingen brukare är coronasmittad och man väntar inte på några provsvar. Medarbetarnas frånvaro låg under förra vecka på cirka sju procent. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: