Annons:

Sök

Annons:

Här är prislappen för en tomt i Herrstorpet – så många tomter finns i etapp ett

På sikt ska det bli villatomter i det nya bostadsområdet Herrstorpet i utkanten av Hultsfred. Foto: Hultsfreds kommun

Här är prislappen för en tomt i Herrstorpet – så många tomter finns i etapp ett

Kommunstyrelsens arbetsutskott har satt prislappen för vad en tomt kostar i Herrstorpet. Summan varierar från 600 000 till en miljon kronor beroende på läge och storlek. 

Annons:

Dagens Hultsfred rapporterade nyligen om att detaljplanen för Herrstorpet i Hultsfred är klar och lär godkännas på måndagens fullmäktigesammanträde. 

På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde i tisdags var den ständigt återkommande frågan om Herrstorpet uppe på agendan igen. 

– Vi hade diskussion om tomtpriser och vi är äntligen framme vid upphandling av entreprenaden vad gäller markarbeten. Upphandlingen med vägar, vatten, avlopp och infrastruktur för hela området ska skickas ut i oktober. Vid årsskiftet kan markarbetena börja, sedan beräknas en byggtid på ett och ett halvt år för att iordningsställa området så att det finns byggklara tomter, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Prislappen är satt

Priset för en tomt i det nya bostadsområdet Herrstorpet blir mellan 600 000 kronor och en miljon kronor beroende på läge och storlek. Helena Grybäck Svensson, Hultsfreds Bostäders vd, berättar att tolv villatomter släpps i första omgången. Hon ska framöver ta kontakt med de som står i tomtkön. 

– Vilka omgångar det blir kommer vi att ta ställning till efterhand när vi ser hur försäljningen går, säger Helena Grybäck Svensson. 

– Vi får hoppas att vi får många bra anbud. Det är ett stort objekt så vi räknar med att större företag och mindre företag i samverkan lämnar anbud, säger Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: