Annons:

Sök

Annons:

Om Motorns dag räknas som en temapark eller nöjespark står fortfarande oklart. FOTO: Arkivbild.

Motorns dag kan ske utan restriktioner - sökt tillstånd hos polisen

Roland S. Johnsson har sökt extratillstånd hos polisen inför helgens evenemang. Det är den 29:e årgången av Motorns dag som går av stapeln i Målilla på lördag. Även om extratillståndet inte går igenom så hoppas Roland att så många entusiaster som möjligt besöker hembygdsparken.

Annons:

Som det ser ut idag kommer besökarantalet vara begränsat till 600 personer samtidig. Roland S. Jonsson som är ordförande för Målilla-Gårdveda hembygdsförening har dock läst på om reglerna och sökt ett extratillstånd hos polisen.

– Vår hembygdspark är verkligen en park med temat motor. Temaparker och museer har ingen restriktioner på besökarantal. Men det är ganska suddigt, Ska vi räknas som nöjespark eller temapark. Det kan inte ens länsstyrelsen svara på, säger Roland S. Johnsson och fortsätter:

– Jag har sökt tillstånd hos polisen för att vi ska kunna ta in mer folk. Jag har inte varit hemma än och sett om vi fått tillståndet eller inte då jag jobbat i parken hela dagen.

Ett 15-tal ekipage har anmält sig till traktorrallyt

Normalt sätt så brukar Motorns dag bjuda in hundratals motorer och fordon men i år ser det ut att bli annorlunda. Roland berättar att ett 70-tal av föreningens egna motorer kommer att visas upp i stället.

– Vi kommer att ha en traktorrunda på cirka tre mil där ett 15-tal ekipage ska delta i rundan under ett par timmar. Förutom veteranmotorerna, ska vi köra med sågverket, hyvla, och köra stenkrossen, avslutar Roland S. Johnsson.

Annons:

Elliot Klint

elliot.klint@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: