Annons:

Sök

Annons:

  • Företagare följde utvecklingen i kommunen –

    Bussresan var ett sätt att visa upp vad som har hänt i Hultsfreds kommun men också titta på vad som planeras framöver. Därför kallades arrangemanget för ”Följ med till nästa hållplats”. Foto: Lotta Madestam

  • Företagare följde utvecklingen i kommunen –

    Hans Sandin, ägare av HS Powder Coating, var en av företagarna som följde med på bussen. "Jag ser nog mest fram emot Herrstorpet", sa han. Foto: Lotta Madestam

  • Företagare följde utvecklingen i kommunen –

    Under fyra timmar tog sig bussen runt på orterna Hultsfred, Målilla, Virserum och Järnforsen. Foto: Lotta Madestam

  • Företagare följde utvecklingen i kommunen –

    Tony Bohlin, Lars Gjörloff, Jens Karlsson och Lars Rosander var några av kommunens representanter som var med på resan för att berätta om genomförda satsningar och framtida. Foto: Lotta Madestam

  • Företagare följde utvecklingen i kommunen –

    Foto: Lotta Madestam

Företagare följde utvecklingen i kommunen – "Hade varit roligt att fylla bussen"

”Nästa hållplats Tors Plan, där efter Växthuset!” Företagsbussen rullade genom kommunen med målet att tydliggöra vad som har hänt och vilka satsningar som görs framåt i kommunen.
– Det är spännande att få se vilken utveckling som sker, sa Hans Sandin, ägare av HS Powder Coating.

Annons:

Under fyra timmar tog sig bussen även till byggnationen vid Lindgården, solcellsparken på ”Kiras öken”, Handelsområdet Knekten där flera satsningar kunde presenteras i form av Kvarteret Batteriet och Norra Oskarsgatan Makeover, restaurangen i ”blågrå huset” och Fasadglas. 

Varefter bussen rullade vidare söder ut till skolområdet i Målilla, Gårdveda Industripark och nya ambulansstationen i Virserum, men också till framtida satsningar som brandvärnsstationen i Järnforsen för att ge några exempel från det fullspäckade tidschemat.

– Längs vägen träffar vi också Klas Franzén och Lena Svensson bland annat för att få veta vad som sker på Ikea och Plannja, säger näringslivssamordnare Frederika Svensson.

”Hade varit roligt att fylla bussen”

Ett 20-tal företagare och anställda inom Hultsfreds kommun var med på resan sedan man fått några sena återbud på grund av sjukdom.

Vad säger ni om gensvar?

– Det hade varit roligt att fylla bussen, men det är samtidigt fyra timmar av företagarnas dyrbara tid och vi hade en fullsatt gala nyligen. Det är mycket nu på våren, men varje möte är viktigt så hellre kvalité än kvantitet tänker jag, säger Frederika Svensson som var nöjd med spridningen inom de olika branscherna.

– Sedan saknar man ju alltid handeln, men det måste man ha respekt för eftersom de har öppet och jag skulle gärna vilja ha med fler upplevelsebaserade företag.

"Följ med till nästa hållplats" 

Bussresan är ett sätt att visa upp vad som har hänt i Hultsfreds kommun men också titta på vad som planeras framöver. 

– Det är därför vi kallar det för ”Följ med till nästa hållplats”, förklarar Frederika Svensson.

Hans Sandin, ägare av HS Powder Coating i Målilla, var en av företagarna som följde med på bussen.

– Det är spännande att se vad som händer i kommunen, vilken utveckling som sker. Annars sitter man mest på sitt eget företag.

Vad är du mest nyfiken på?

– Herrstorpet tror jag. Det har man ju hört så mycket om, men jag har inte varit där, säger Hans Sandin.

Det är inte bestämt så här långt om företagsbussen ska bli en tradition. Men det finns ju fler orter att besöka, så omöjligt är det inte.

– Det har varit en gång tidigare, för kanske tio år sedan, säger Frederika Svensson. Nu ville man testa igen för det har hänt så himla mycket så kan vi visa upp det och även informera om vad som är på gång. Så det är inte omöjligt att det kommer igen, kanske att vi då riktar oss mot kommuninvånare till och med. Vi kan ju sprida det så också.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: