Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: Trävarujättens köp klart –

Trävarujätten Bergs Timber har ingått ett köpeavtal med Norvik-koncernen. Foto: Pixabay

JUST NU: Trävarujättens köp klart – "Förstärker varandra"

I januari ingick Bergs Timberg en avsiktsförklaring om att förvärva ett antal bolag i Norvik-koncernen. I dag har parterna ingått ett köpeavtal. Totalt kostar affären cirka 720 miljoner kronor.

Annons:

Av köpesumman ska 270 miljoner betalas kontant och 449 genom nyemitterade aktier till ett beräknat värde om 449 miljoner. En extra bolagsstämma fattar beslut om nyemitteringen den 14 maj. 

Genom förvärvet blir Norvik-koncernen också majoritetsägare i Bergs Timber. I dag äger det isländska bolaget 29,52 procent av aktierna. När köpet gått igenom blir andelen 64,68. På sikt ska Norvik avyttra aktier och komma under 50 procent. 

– Vi har nu under några månader haft möjlighet att lära känna och utvärdera Norviks trävaruverksamhet. Dessa bolag är välskötta och lönsamma med en engagerad personal och fina produkter. Jag är övertygad om att bolagen förstärker varandra och att förvärvet är bra både för vår personal och våra ägare, säger Peter Nilsson, VD för Bergs Timber.

Nilsson har tidigare sagt att förvärvet inte påverkar antalet anställda i Kalmar län. Genom förvärvet ökar Bergs Timber sågverkskapaciteten från cirka 530 000 m³ per år till cirka 920 000 m³ per år.


Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: