Annons:

Sök

Annons:

Hon har öppnat butik i centrala Hultsfred:

Ingela Heldebro har öppnat en diversehandel i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Hon har öppnat butik i centrala Hultsfred: "Blir en lördagsbutik"

Ingela Heldebro är inte bara kultursekreterare på Hultsfreds kommun. Hon har dessutom öppnat upp en ny butik i centrala Hultsfred.
– Det blir en lördagsbutik med min hobbyverksamhet, säger Ingela Heldebro.

Annons:

På skyltsöndagen i december smygöppnade Ingela Heldebro sin lilla butik Hultsfreds Diversehandel i före detta Lundbergs affär på Storgatan i Hultsfred. 

Hon har börjat i måttlig skala med alltifrån karameller till diverse annat och Second Hand.

– När vi flyttade ner till Hultsfred så köpte vi ett hus på Storgatan och då ingick den här gamla butikslokalen som Lundbergs Speceriaffär har haft tidigare. Många är glada att jag har öppnat en butik i lokalen, säger Ingela Heldebro.

Brett sortiment

Hon har genom åren samlat på sig en hel del prylar av olika slag och hon säljer sådana prylar men även en massa annat. 

– En loppis kan jag inte starta för det har många. Då blev det att jag satsade på en diversehandel som passar bra till det gamla huset. Jag kommer ha en ganska stor bredd i butiken med grejer som inte alla andra butiker har och som jag själv gillar. Jag har tagit in bambukläder som har ett speciellt material, choklad från en fabrik i Malmö, hälsoprodukter, hobbymaterial, säger hon. 

"Då hade det inte blivit av"

Hon berättar att hon hade företag som var inriktat på kultur när hon bodde i Kiruna. 

– Jag jobbar med kultur hela veckorna nu och vill bryta av med något annat. Hade jag inte haft den lokalen så hade det nog inte blivit av.

Hur har starten varit?

– Jättebra. Det tar givetvis ett tag innan det blir inarbetat men jag hade säkert 120 personer på julskyltningen och när jag la ut information om det på Facebook fick jag många glada tillrop. Många tycker att det är trevligt att jag har öppnat. 

"Nu kör jag på så här"

Hon har inga planer på att sluta som kultursekreterare på Hultsfreds kommun utan butiken blir ett hobbyprojekt och kommer bara vara öppen på lördagar. Hur det blir i framtiden är oklart. 

– Nu kör jag på så här, sen får vi se hur det går. Jag vill köra in konceptet med att ha öppet på lördagar. Jag hoppas att folk kan tycka att det är spännande att titta in. Bredden kommer växa och det gäller att skynda långsamt. Det blir som ett komplement till det som inte finns här i Hultsfred. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: