Annons:

Sök

Annons:

Känd artist blir Hultsfredsdagens dragplåster

Hultsfred Handel har satt ihop programmet för Hultsfreds alldeles egna dag. Foto: Jakob Karlsson

Känd artist blir Hultsfredsdagens dragplåster

Hultsfred Handel har lagt ner otaliga timmar på att få ihop den populära Hultsfredsdagen. I år blir den välkände artisten Nassim Al Fakir det stora dragplåstret.
– Det är jättehäftigt, säger Martina Alexandersson, ny ordförande i Hultsfred Handels styrelse.

Annons:

Hultsfredsdagen skapar i vanlig ordning liv och rörelse i de centrala delarna av Hultsfred. Fredagen efter Kristi himmelsfärds dag, med andra ord en klämdag, råder det full aktivitet på gågatan, i butikerna och i Järnvägsparken. 

Tidigare i dag presenterade Hultsfred Handel sitt program för Hultsfredsdagen. På scenen i Järnvägsparken kommer bland annat Nassim Al Fakir uppträda. 

– Min känsla är att han kan locka en bred publik. För att få det lilla extra så ska vi satsa på något större som gör det festligt och blanda det med lokala talanger, säger Martina Alexandersson. 

Uppvisningsmatch i Järnvägsparken

Studenter från Music & Event Management på Campus Hultsfred kommer också stå på scenen och bjuda på musikunderhållning och hålla i ett barndisco. 

Det kommer i vanlig ordning finnas flera olika aktiviteter för barn och ungdomar, bland annat hoppborg och ansiktsmålning. Ett knattelag från Hultsfreds FK:s ungdomsverksamhet spelar uppvisningsmatch på en mindre plan med sarg bakom scenen i Järnvägsparken. 

Räddningstjänsten och polisen i Hultsfred finns på plats för att visa upp sin verksamhet. Löparklubben i Hultsfred har ett lopp med tre olika klasser för barn upp till tolv år. Det blir champagneprovning på Palace Hotell och Hotell Hulingen har after work med musikunderhållning från Byråkrat.  

– Det blir också marknadsknallar på gågatan och flera butiker flyttar ut sin verksamhet då. Vi försöker få alla butiker närvarande och butikerna som inte ligger i centrum tänker likadant. Vi på Frendo kommer ha godisregn och bjuda på glass, säger Alexandersson. 

"Blivit en hemvändardag"

Hultsfredsdagen betyder mycket för folket och handeln i Hultsfred där många kommer hem över helgen.

– Det har helt klart blivit en hemvändardag. Förra året blev väldigt lyckat och vi hoppas att det kommer lika mycket folk i år, säger Alexandersson. 

Känner ni er klara med allt inför Hultsfredsdagen?

– Allt det stora är spikat, sedan är det givetvis smågrejer kvar. Det är roligt att arrangera Hultsfredsdagen och visa att det går. Vi hr haft en arbetsgrupp av medlemmar som har lagt ner mycket tid på detta. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: