Annons:

Sök

Annons:

Ny restaurang öppnar i centrala Hultsfred:

I höst får Hultsfredsborna ett nytt matställe att besöka. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Ny restaurang öppnar i centrala Hultsfred: "Blir många olika maträtter"

Petras Häst & Smådjur lägger ner efter tio år i centrala Hultsfred. Från och med 1 oktober blir det en helt ny restaurang som tar plats i lokalerna.
– Det finns många pizzerior men inga restauranger, säger restaurangägaren Abeer Mahsin.

Annons:

I går berättade Dagens Hultsfred att Petra Svensson lägger ner sin butik i Hultsfred som kommer slå igen i månadsskiftet september-oktober. 

Det blir från och med 1 oktober en helt annan verksamhet som tar plats i lokalerna i centrala Hultsfred. Simon Fransson på fastighetsbolaget VBO Fastighets AB berättar att det kommer bli en restaurang där Abeer Mahsin står som ägare. 

– Vi har sedan tidigare en kolgrillsrestaurang i Karlskrona. Nu känner vi att det vore bra med en restaurang i Hultsfred i och med att det inte finns några andra restauranger. Det finns många pizzerior men inga restauranger, säger Abeer Mahsin. 

Vad blir det för mat?

– Det blir en blandning av turkisk och svensk mat. Vi har en restaurang i Karlskrona och den är stor och känd så vi hoppas att det blir likadant i Hultsfred. Det kommer bli många olika maträtter, säger hon. 

Planerar att öppna i oktober

Mahsins tanke är att de ska öppna så fort som möjligt när de får tillgång till nyckeln den 1 oktober. 

– Ja, absolut. Målet är att öppna någon gång i oktober. 

Vad blir det för namn på restaurangen?

– Vi har inte bestämt namnet än. Vi kommer göra det om några dagar. 

Abeer Mahsin kommer öppna upp restaurangen tillsammans med sin sambo och var med vid uppstarten innan de tar steget tillbaka.

– Vi startar och fixar allt tills det rullar. När det blir klart så lämnar vi över till vår personal. Vi brukar ha personal med oss som lär sig under tiden. Jag tror att det kommer bli fint och något nytt. Vi hoppas på det bästa, vi har lyckats i Karlskrona. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: