Annons:

Sök

Annons:

Ny vd för koncernen:

Lennart Foss lämnar rollen som vd för NTM till förmån för Lina Hedenström. Till höger NTM:s ordförande Magnus Hall. Foto: NTM/Pressbild

Ny vd för koncernen: "Måste fortsätta att effektivisera"

NTM, som äger Vimmerby Tidning och Västerviks-Tidningen, får ny vd. Lennart Foss lämnar vd-posten i februari och Lina Hedenström tar över.
– Det kommer inte vara under mitt skift vi läggs ned, säger hon till Dagens Media.

Annons:

Under 2018 sålde tidningskungen Bengt Ingemarsson Länstidningen Norr/Vimmerby Tidning till den stora mediekoncernen NTM. Sedan tidigare ingick redan Västerviks-Tidningen i koncernen.

Nu är det klart att NTM byter vd. Lennart Foss lämnar sin post i februari och Lina Hedenström, verksam inom NTM i två år, tar över. Hon är i dag operativ chef i bolaget. 

– Jag är enormt stolt och glad för förtroendet att få leda ett av Sveriges mest intressanta mediebolag i en så spännande tid som nu. NTM är ett fantastiskt bolag med många väldigt duktiga medarbetare, vilket ger goda förutsättningar för fortsatta framgångar, säger hon enligt ett pressmeddelande.

Hon är civilekonom i botten och har tidigare varit vice vd på nyhetsbyrån TT. Hon har också jobbat med affärsutveckling på Scanpix och Canal Plus. 

Sagt upp anställda på flera orter

Magnus Hall, ordförande för NTM, säger att en fortsatt effektivisering är ett måste i ett uttalande. NTM har sagt upp en rad anställda runt om i landet den senaste tiden, bland annat i Vimmerby efter köpet av Vimmerby Tidning i början av 2018.  

Lennart Foss kommer vara kvar inom NTM som senior advisor. 

NTM-koncernen innehåller ett 20-tal mediebolag i hela Sverige, däribland Vimmerby Tidning, Västerviks-Tidningen, Norrköpings-Tidningar och Östgöta-Correspondenten. 

Som många andra medieföretag upplever NTM en tuff tid. Förra året landade rörelseresultatet på -84 miljoner kronor. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: