Annons:

Sök

Annons:

Företagaren känner oro: ”Blev irriterad när jag läste det”

Hultsfredsföretagaren Jenny Nilsson känner oro kring butiksnedläggningen i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Företagaren känner oro: ”Blev irriterad när jag läste det”

Att många butiker har tvingats lägga ner i centrala Hultsfred rör upp känslor. Företagaren Jenny Nilsson reagerar på att kommunalrådet Lars Rosander nämner att det inte bara läggs ner butiker i Hultsfred. 
– Jag blev irriterad när jag läste det, säger Jenny Nilsson. 

Annons:

Butiksutbudet i de centrala delarna av Hultsfred har minskat rejält de senaste åren. Blomsterdrömmar Skocentrum, Hultsfreds Elbutik, Petras Häst & Smådjur och Smått och Gott är några av butikerna som har lagt ner sin verksamhet. 

Dagens Hultsfreds uppföljningsartikel med kommunalrådet Lars Rosander har fått Hultsfredsföretagaren Jenny Nilsson, som delvis jobbar på Zaags och driver sitt eget företag StylebyJNY, håller inte riktigt med om allt som han säger. 

– Jag reagerade mest på att han skyller mycket på näthandeln och tar Vimmerby och Vetlanda som exempel för att butiker läggs ner där. Det gör det absolut men om man tittar på de senaste 20 åren så har både Vimmerby och Vetlanda fått många nya butiker som har byggts upp. Det finns inget sådant i Hultsfred. Varför är det så svårt att driva företag i Hultsfred? Det borde finnas ett kundunderlag, säger Jenny Nilsson. 

Städer som Vetlanda och Vimmerby har fått nya butiker genom åren men det är något som Hultsfred har misslyckats med, enligt Jenny Nilsson. 

– När jag växte upp fanns det inte många butiker i Vetlanda, nu har det kommit nya butiker. I Hultsfred har vi inte haft några nya butiker. Jag blir irriterad när han (Rosander) skyller på det, säger Nilsson. 

"Behövs fler driftiga människor"

Hultsfreds kommun har dessutom ett tillväxt- och näringslivsråd sedan 1983 som har för avsikt att främja tillväxt och företagande. Jenny Nilsson retar sig på att ingen av medlemmarna i tillväxt- och näringslivsrådet är företagare i centrala Hultsfred. 

– Det finns inte en enda lokal handlare i centrala Hultsfred som sitter med i det. Jag undrar vad det beror på. Det borde vara naturligt att det sitter med en handlare men det finns inte så mycket handel kvar snart, säger hon och fortsätter:

– Jag vill veta hur någon som jobbar med näringslivsfrågor tänker kring Hultsfreds framtid. Det är en skrämmande utveckling. Vi har snart inga butiker kvar.

Hur tycker du att man ska gå till väga?

– Det behövs fler driftiga och unga människor som har ny energi. Det behövs en gemensam kraft från kommunen. 

Butiksnedläggningen i Hultsfred är något som har varit en livlig debatt. 

– Jag träffar en hel del folk och det diskuteras hur framtiden och utvecklingen kommer att bli. Det är oroande. Man ser att det fungerar runt omkring men varför fungerar det inte i Hultsfred? Något är fel. Jag kan inte sätta finger på vad det är. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: