Annons:

Sök

Annons:

Jätteaffären slutförd – i dag gick en era i graven

Bergs Timber har inte längre någon sågverksverksamhet i Sverige. Foto: Arkivbild

Jätteaffären slutförd – i dag gick en era i graven

I dag slutfördes jätteaffären mellan Vida och Bergs Timber. Det innebär att en era går i graven. I 100 år drev Bergs Timber sågverksamhet i Sverige – men nu är den epoken slut. 

Annons:

1919 startades dåvarade CF Berg & Co i Mörlunda. Bolaget var länge ett familjeföretag som drevs av tre generationer. 1984 börsnoterades bolaget och under 2000-talet har man expanderat kraftigt med förvärv både i Sverige och i Europa. 

Bergs Timber, som numera har sitt huvudkontor i Vimmerby, meddelade i somras att den svenska sågverksrörelsen kommer att säljas till Vida, som till 70 procent ägs av kanadensiska skogsjätten Canfor. I dag slutfördes affären som omfattar sågverken i Orrefors, Vimmerby, Mörlunda och tillgångarna vid det avvecklade sågverket i Gransjö. 

"Köpeskillingen uppgår till 390 Mkr och transaktionen är nu slutförd i enlighet med tidigare kommunicerade villkor efter att godkännande erhållits från Konkurrensverket i Sverige", skriver Bergs Timber i ett pressmeddelande. 

Fortsätter med verksamheten

Affären medför en del förändringar på personalsidan. Jan Liljegren lämnar koncernledningen i Bergs för att tillträda en befattning hos Vida. Även arbetstagarrepresentanterna i styrelsen kommer att lämna eftersom de påbörjar anställning hos Vida. 

Framöver kommer Bergs Timber fortsätta sin verksamhet med samma inriktning. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: