Annons:

Sök

Annons:

  • HÄR ÄR NYA STORA BOSTADSPROJEKTET I VIMMERBY – SE BILDER

    Såhär kommer det nya bostadsprojektet i Vimmerby se ut. I första etappen byggs 23 bostäder. Ritning: Fastighetsbyrån

  • HÄR ÄR NYA STORA BOSTADSPROJEKTET I VIMMERBY – SE BILDER

    Baksidan av husen. Ritning: Fastighetsbyrån

  • HÄR ÄR NYA STORA BOSTADSPROJEKTET I VIMMERBY – SE BILDER

    Bild på interiören i bostäderna. Ritning: Fastighetsbyrån

HÄR ÄR NYA STORA BOSTADSPROJEKTET I VIMMERBY – SE BILDER

FB Bostad planerar för 23 radhus i två plan vid Stenshult i Vimmerby. I morgon öppnar Fastighetsbyrån för intresseanmälningar.
– Det känns spännande att känna av marknaden, säger mäklaren Magnus Boberg.

Annons:

Fastighetsbolaget FB Bostad från Göteborg har satsat hårt i Vimmerby under de senaste åren och gått i hamn med två större projekt: Stören och Rönnbärsgatan. Då har det varit bostadsrättslägenheter som byggts i centrala Vimmerby. 

Nu är det dags för nästa projekt och denna gång blir det radhus i två plan vid Stubingränd i området Stenshult (ett par hundra meter från VOK) i utkanten av Vimmerby. I morgon öppnar Fastighetsbyrån upp möjligheten för intresseanmälningar och säljstarten är planerad till våren.

– Det är mycket kvar i beslutsleden innan det här projektet blir klart, men det känns spännande att känna av marknaden. Nu går vi ut och presenterar storlekarna på husen, läget och antalet bostäder, berättar Magnus Boberg. 

 "Förhoppningen är under två miljoner"

Bostadsrätterna kommer ligga på mellan 99-110 kvadratmeter och antalet rum varierar mellan fyra och fem. Totalt blir det 23 bostäder i etapp ett och inflyttning är planerad till 2022.

Prisbilden väntas hamna mellan 1,8 och 2 miljoner.

– Prisbilden är inte riktigt fastställd än, men förhoppningen är under två miljoner.  Målgruppen i det här projektet är unga familjer och barnfamiljer.

Vad tror du om intresset?

– Jag tror att det kommer att vara ett bra intresse. Det börjar röra på sig på Vendledal också och en del som varit intresserade där känner att man kanske vill ha större utrymme. Då passar detta perfekt. Det vore fantastiskt om det blir som med Stören. Där hade vi täckning för alla direkt vid säljstart och något liknande vore bra för Vimmerby.

 Kan bli en andra etapp

När det gäller Vendledal har sex av tolv bostäder bokats – och ett beslut om byggstart börjar närma sig.

– Jag tror det kommer beslut om det ganska snart, vi har flera på gång denna vecka. Vi ser en fortsatt stor efterfrågan.

I etapp två för Stubingränd ryms ytterligare cirka 20 bostäder – men beslut om det kommer först när etapp ett analyserats. Boberg tror på ett fortsatt intresse från byggbolag.

– Det beror lite på hur mycket kommunen realiserar av sina planera också. Även om det byggs ex antal hyresrätter och dessa radhus tror jag att det finns ett fortsatt behov. FB Bostads analys är att vi har en hel del dagpendlare i Vimmerby och det vore väldigt gynnsamt om de istället flyttade hit.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: