Annons:

Sök

Annons:

På lördag återuppväcks traditionen med fest i Hultsfreds Folkets Park. Foto: Lotta Madestam

Premiär för fest i klassisk park – så tänker föreningen jobba vidare

På lördag kommer man kunna känna historiens vingslag i parken. Det är dags för första parkfesten med Folkparkens vänner som arrangör.
– Det är så spännande att se vad det finns för intresse av att få igång parkfesterna igen, säger ordförande Rosie Folkesson.

Annons:

Folkparkens vänner tar ett stort steg framåt – mot en gammal hederlig parkfest.

– I alla fall är det början till det, säger Rosie Folkesson. Vi börjar lite försiktigt, vi vill gärna känna oss för och stämma av intresset, så får vi se var det landar.

50- och 60-talsmusik

I två somrar har Fokparkens vänner varit med och gjort Lönnebergaträffarna i parken. Nu fortsätter man lite på det spåret.

– Ja vi har valt att rikta oss mot gruppen som gillar 50- och 60-talsmusik, som brukar komma till Lönnebergaträffarna. Vi sa, vi börjar så och känner hur vi ska jobba framöver.

Så på lördag tar bandet Honeyboy Slim & the Bad Habits från Vetlanda och Malmö plats på Stora dansbanans scen. De spelar sin egen rock & roll som är sprunget ur 50-talets och början av 60-talets klassiska rhythm & blues, medan en Dj spelar skivor på Skaken.

Hur ser du på möjligheterna att det kan bli ”som förr” i folkets park, med traditionella parkfester?

– Det känns så spännande, så får vi se om vi kan bygga upp det igen så det kan vara lite parkfester under sommarhalvåret. Vi har tänkt oss att ha lite olika teman så vi möter upp olika åldrar och olika musiksmaker. Kanske ett program som riktar sig mot även folkdans, bugg och linedance. Det vore väldigt roligt om det går. Vi ska sätta oss i höst och verkligen planera för nästa år, berättar Rosie Folkesson.

Planen framåt

Det blir ingen traditionell marknadsfest, men Folkparkens vänner kommer ha Skaken igång med ölservering.

– Vi har även funderingar på en Oktoberfest, om det här slår väl ut. Och vid julskyltningen i fjol arrangerade vi något vi kallade Jul i parken, jag tror det blir något liknande i år, avslutar Rosie Folkesson. 

 

 

 

 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: