Annons:

Sök

Annons:

Topp gällande ärenden – plockar in konsult för 200 000 kronor

Per-Inge Pettersson (C) säger att det inte är någon rutin att socialen tar in dyra konsulter. Foto: Arkivbild

Topp gällande ärenden – plockar in konsult för 200 000 kronor

Hultsfreds kommun har en topp inom sektionen för barn och familj. Därför har en ny konsult anställts fram till 22 juni. Totalt kommer hon arbeta 240 timmar och det kostar kommunen nästan 200 000 kronor. 

Annons:

Socialförvaltningen har behov av att anställa personal personal från konsultföretag på grund av den höga arbetsbelastningen inom individ- och familjeomsorgens sektion för barn och familj. Dessutom är det stor frånvaro av ordinarie socialsekreterare. 

Förvaltningen föreslog därför att socialnämnden vid sitt senaste sammanträde skulle ta beslut om att anställa en konsult på ett uppdrag mellan 26 april och 22 juni i år. 

– Det hela grundar sig i att vi har fått en topp gällande ärenden och dessa ärenden behöver handläggas i tid. Just nu måste vi lösa det här med en konsult och att det formellt går till nämnden beror på att man som konsult måste få rättigheter att ta myndighetsbeslut. Annars är det en verksamhetsfråga, säger Per-Inge Pettersson (C), ordförande i socialnämnden. 

Kostar 200 000 kronor

Konsulten kommer arbeta 75 procent under cirka åtta veckor. Det handlar om cirka 240 timmar och konsulten tar 830 kronor i timmen. Exklusive moms landar kostnaden för kommunen på 199 200 kronor. 

Givetvis betydligt dyrare än att ha egen anställd personal.

– Det är dyrare per timme och inget vi använder som rutin. Nu får vi bita i det sura, för vi måste upprätthålla den här nivån. Volymen har ökat och det är fler komplexa fall. Vi jobbar mest med hemmaplanslösningar och har haft få externa placeringar, men nu ökar båda delarna och därför är det svårt att hinna med hemmaplanslösningarna. Annars är vi generellt sett duktiga på det här. Vi har halva kostnaden av externa placeringar jämfört med Vimmerby kommun, men nu ökar det på lite för oss också.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: