Annons:

Sök

Annons:

Söreling fick bifall på sin motion: ”Tänk vad det skulle betyda”

Tomas Söreling (S). Foto: Ossian Mathiasson

Söreling fick bifall på sin motion: ”Tänk vad det skulle betyda”

Kommunfullmäktige har beslutat att en förstudie får utföras och pengar sökas för att höja turistvärdet kring Emån med hjälp av en cykelled.

Annons:

Socialdemokraterna lämnade i mars in en motion där de påpekade att Emån är en vilande resurs och skulle kunna användas som cykelled för att höja turistvärdet i området. 

Motionsställarna föreslog att en utredning tillsattes, som undersöker förutsättningarna för att stegvis ta sig an projektet.

Turism- och informationsenheten tittade närmare på ärendet och kom fram till att medel för att utföra en förstudie är möjligt att söka hos lämplig finansiär. Kostnaden för en förstudie ligger på 15 000 kronor och på måndagens fullmäktigemöte fick Tomas Söreling och hans partikamrater bifall på motionen.

– Emån är en vilande resurs som har mycket möjligheter. Det gäller att vi höjer turistvärdet kring Emån, det finns många möjligheter. Det finns säkert människor som säger att det finns hinder men de ska vi ta oss över. Tänk vad det skulle betyda om vi fick en sådan cykelled oavsett om man är turist eller tävlingscyklare, säger Tomas Söreling (S). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: