Annons:

Sök

Annons:

Arbetsutskottet säger ja till ny entré på Ekliden

Under den kommande byggnationen vid Ekliden i Virserum utrustas boendet med en ny entré. Foto: Ossian Mathiasson

Arbetsutskottet säger ja till ny entré på Ekliden

Kommunstyrelsens arbetsutskott har sagt ja till att Ekliden i Virserum får en ny huvudentré. Investering uppgår till 1,2 miljoner kronor och finansierad via en årshyra på 58 000 kronor för socialnämnden.

Annons:

Behovet av en ny entré i anslutning till Ekliden har blivit tydligt under projekteringen av de sju nya trygghetslägenheterna i Virserum. 

För drygt 1,2 miljoner kommer det särskilda boendet utrustas med ny entré och förbättrad samlingslokal – och kommunstyrelsens arbetsutskott har godkänt socialnämndens tanke. 

Nybyggnationen kommer finansieras via en årshyra, som är beräknad till 58 000 kronor, för socialnämnden. 
Det finns behov av en ny entré på Ekliden för att boenden i trygghetslägenheterna lätt ska ta sig till de gemensamma utrymmena och restaurangen. 

"Det blir ett lyft"

Den så kallade vinterträdgården, gemensamhetslokal på Ekliden, skulle då bli mer lättillgänglig och kompletteras gällande akustik, ljus och värme för att bli en optimal samlingslokal för både boende och gäster. 

– Det blir ett lyft för hela Ekliden. Det är helt rätt att göra det i det här läget, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S). 

Kommunalrådet Lars Rosander (C) lägger till:

– Den befintliga entrén används flitigt och är inte den bästa ingången för både boenden och besökare. Att det skulle bli en ny entré till Ekliden fanns inte med i det ursprungliga projektet. Man har sett behovet under arbetets gång, säger Lars Rosander.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: