Annons:

Sök

Annons:

Andersson (KD) blev förskräckt – nu får han mothugg av Pettersson (C)

Per-Inge Pettersson (C) tycker att Anders Anderssons reaktion är tråkig. Foto: Ossian Mathiasson

Andersson (KD) blev förskräckt – nu får han mothugg av Pettersson (C)

Samtidigt som den nya ambulansstationen ska byggas i Virserum finns planer från regionen på att sälja den nuvarande fastigheten. Något som gjorde Anders Andersson (KD) förskräckt.
– Tråkigt att Anders Andersson reagerar negativt på denna händelse, säger Per-Inge Pettersson (C).

Annons:

Region Kalmar län vill satsa 15 miljoner kronor på en ny ambulansstation i Virserum. Samtidigt är regionens avsikt att sälja den fastighet som den nuvarande ambulansstationen finns i. Något som oppositionsrådet Anders Andersson (KD) reagerade kraftigt på.

Per-Inge Pettersson (C) ger sig nu in i diskussionen.

– Nya lokaler för ambulansen i Virserum är mycket viktigt för långsiktighet och nytänkande inom vården. Viktigt att offentlig verksamhet visar vägen och bygger nytt i Virserum, det skapar långsiktighet för ambulansverksamheten i Virserum och det ger bra signaler för boende i Virserum och landsbygden och orter runt omkring. Att bygga nytt ger bra signaler för privata investerare, där jag redan fått ett antal samtal från bland annat entreprenörer som vill vara med och räkna på själva byggnationen till lokalbefolkningen som anser placering blir utmärkt både logistik och att från genomfarten se att här finns ambulansverksamhet, säger han i ett pressmeddelande.

Han tycker att Anders Andersson reaktion är tråkig.

– Tråkigt att Anders Andersson reagerar negativt på denna händelse inte utan att jag vet att det finns en konservativ grund hos Anders men faktum kvarstår att bygga är en tro på framtiden.

Pettersson menar att det är betryggande att det finns en S-, C- och L-majoritet i regionen.

– Att offentlig verksamhet aldrig ska sälja fastigheter är det samma som att omöjliggöra nybyggnationer och att inte bygga nytt är långsiktigt förödande.En försäljning av äldre fastigheter utförs först när man har en köpare. Med tanke på Anders Anderssons utspel om ny ambulansbyggnation i Virserum är det betryggande att det finns en majoritet S,C och L så att beslut kan klubbas oavsett Anders Andersson syn på investeringen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: