Annons:

Sök

Annons:

KD-politikern vill stoppa planerna på höghastighetståg

Anders Andersson har påbörjat den tio timmar långa tågresan till Kristdemokraternas riksting. Foto: Privat

KD-politikern vill stoppa planerna på höghastighetståg

Anders Andersson från Kristdemokraterna är på väg till Umeå för att under tre dagar delta i partiets riksting.
Landsbygd och trafik är den lokale politikerns huvudfrågor i Umeå och han vill stoppa planerna på höghastighetståg.

Annons:

Kristdemokraterna möts till riksting i tre dagar och höghastighetståg ser ut att bli en fråga som kommer debatteras. 

Järnforsenbon Anders Andersson är trafikpolitiskt ansvarigt oppositionsråd och har en tydlig ståndpunkt om att sätta stoppa för höghastighetsplanerna. 

– För mig känns det extra bra att den motion som vi skrivit från Kalmar län fått stöd från partistyrelsen. Storsatsning behövs på infrastruktur, både vägar och järnväg, men då bör man främst ha fokus på att lösa flaskhalsar i trafiknära områden, förbättra framkomligheten i glesbygden och underlätta för vanligt folk som pendlar mellan arbete och bostad. Höghastighetståget löser inget av dessa bekymmer utan erbjuder enbart en liten grupp resenärer mellan storstäderna marginell tidsvinst till enorma ekonomiska kostnader. Kostnader som dessutom riskerar att urholka möjligheterna till förbättrad infrastruktur i vårt län, säger Anders Andersson, oppositionsråd och distriktsordförande för KD i Kalmar län.

"Klyftan växer"

Han är också glad för att Kristdemokraterna har lagt fram ett offensivt handlingsprogram för utveckling av landsbygden. 

– Klyftan mellan stad och land växer. Därför behövs en tydlig politisk linje som tar till vara landsbygdens stora potential. På landsbygden finns energikällorna, växtlighet som ger livsmedel, rekreation och inte minst en livsmiljö som många längtar efter. Det som man bör inleda med är att minska regelkrångel som allt fler småföretagare och jordbruksföretag upplever. Vidare bör regering och riksdag våga låta bi att överimplementera EU-regler. Och skattepolitiskt bör man se över momssatserna inom besöksnäringen i syfte att harmonisera dessa, säger Anders Andersson.

På torsdagen påbörjades den tio timmar långa tågresan från Nässjö till Umeå. 

– Jag har medvetet valt att åka tåg. Det tar tio timmar, vilket jag tycker är helt okej. Jag hoppas kunna använda restiden till inläsning av underlag inför de kommande dagarna, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: