Annons:

Sök

Annons:

Slarvig sortering kan ge straffavgift: ”Gör markering”

Kommuninvånare som slarvar med sopsorteringen framöver kan bestraffas med en straffavgift. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Slarvig sortering kan ge straffavgift: ”Gör markering”

Är du eller känner du någon som är slarvig med sopsorteringen? Då får man se upp. Hultsfreds kommun vill införa en straffavgift på 200 kronor vid upprepad felsortering.
– Man kan få en sanktionsavgift om man missköter sorteringen i tunnornas sorteringsfack, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

Annons:

På tisdagens sammanträde för kommunstyrelsens arbetsutskott kom förslaget upp om att införa en sanktionsavgift för bristande sopsortering. Hultsfreds kommun vill bestraffa kommuninvånare som sorterar felaktigt med ett bötesbelopp på 200 kronor. 

– Vi kan i så fall ta ut en avgift på 200 kronor vid upprepad felsortering och om inte förbättring sker efter påpekande. Det står var olika saker ska slängas så det borde inte vara så svårt. Fortsätter man att göra fel så blir det ytterligare 200 kronor. Vi gör en markering, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Renhållningstaxan, likaså VA-taxan, ser i övrigt ut att bli oförändrad, enligt förslaget som ska tas upp på kommande fullmäktigesammanträde.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: