Annons:

Sök

Annons:

SD vill att vilden försvinner från bostadsbolaget

Sverigedemokraternas grupp i kommunfullmäktige vill få bort den politiske vilden Carl-Johan Pettersson från uppdraget som ledamot i Hultsfreds Bostäder. Foto: Ossian Mathiasson

SD vill att vilden försvinner från bostadsbolaget

Den politiske vilden Carl-Johan Pettersson, med ett förflutet i Sverigedemokraterna, är ledamot i styrelsen för AB Hultsfreds Bostäder. Nu vill SD ta bort honom därifrån.

Annons:

I november lämnade Sverigedemokraten Carl-Johan Pettersson partiet, blev politisk vilde i kommunfullmäktige och har därefter dragit igång med att återuppliva Medborgarpartiet tillsammans med Göran Berglund.

Kommunfullmäktige utsåg ledamöter och ersättare i styrelsen för Hultsfreds Bostäder för ett drygt år sedan och Carl-Johan Pettersson valde då till ledamot efter SD:s nominering. 

"Önskar en prövning av frågan"

Med anledning av den politiske vildens avhopp från partiet vill gruppledaren John Hoffbrink att han tas bort från bostadsbolaget. 

”Vi önskar att få en prövning av frågan om entledigande och nyval av ledamot i styrelsen. Eftersom det handlar om ett kommunalt bolag, och inte en kommunal nämnd, så bedömer vi att det är möjligt för kommunfullmäktige att under pågående mandatperiod göra förändringar som gäller en ledamot och som inte rör styrelsen i sin helhet”, skriver SD:s gruppledare John Hoffbrink i en skrivelse till kommunfullmäktige. 

Han anser att ett beslut i kommunfullmäktige bör kunna verkställas vid kommande bolagsstämma med bostadsbolaget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: