Annons:

Sök

Annons:

Debatterat miljonköp närmar sig – Brunegård vill se statligt stöd

Gudrun Brunegård undrar hur regeringen ser på driftsstöd till regionala flygplatser. Foto: Jakob Karlsson

Debatterat miljonköp närmar sig – Brunegård vill se statligt stöd

Inom kort kommer Region Kalmar fatta beslut om att satsa 80 miljoner på att köpa hälften av flygplatsen i Kalmar. Riksdagsledamoten Gudrun Brunegård (KD) tar nu ett initiativ för att undersöka möjligheten för ett statligt driftsstöd.

Annons:

Den planerade satsningen på att gå in i flygplatsen har fått bred och hård kritik. Många är oroliga för att flygplatsen ska bli ett slukhål i regionens ekonomi och ifrågasätter satsningen med tanke på klimatförändringen.

Brunegård är i grunden positiv till köpet.

”Flyget är en del av kollektivtrafiken. Det är viktigt att residens- och universitetsstaden har snabba och väl fungerande förbindelser med huvudstaden och omvärlden. Det faktum att det finns en flygplats med flera dagliga förbindelser med Stockholm var en viktig faktor i besluten om att lokalisera eHälsomyndigheten i Kalmar. Det är också nödvändigt för att ett livskraftigt näringsliv ska kunna utvecklas. Därför är flyget nödvändigt för södra länsdelens konkurrenskraft. Även ur säkerhetsaspekt är Kalmar Öland Airport av strategisk betydelse”, skriver hon i ett brev till infrastrukturministern Tomas Enroth.

Efterlyser statligt driftsstöd

Brunegård vill ha svar på om regeringen kan tänka sig på att stötta regionala flygplatser ekonomiskt.

”Det borde dock kunna vara en rimlig princip att det i varje län finns en flygplats, för att skapa någorlunda likvärdighet i landet. Jag vill med hänvisning till ovanstående ställa följande fråga till infrastrukturministern: Hur ser regeringen på de förslag som framförts i debatten angående statligt driftsstöd till regionala flygplatser?”.

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: