Annons:

Sök

Annons:

Hjalmarsson tar plats i riksdagen – här är anledningen

Harald Hjalmarsson kliver in i riksdagen under Jan R Anderssons föräldraledighet. Foto: Simon Henriksson

Hjalmarsson tar plats i riksdagen – här är anledningen

I vår kommer Västervikspolitikern Harald Hjalmarsson (M) ta plats i riksdagen. Skälet är att Jan R Andersson ska vara föräldraledig. 

Annons:

Hjalmarsson har en mångårig erfarenhet av kommunpolitik i Västervik och är i dag oppositionsråd i kommunen. Han har tidigare varit kommunalråd i många år. I dag begärde han om tjänstledighet i fyra månader. 

– Under dagens kommunstyrelsemöte kommer jag därför att begära tjänstledighet och vid moderaternas gruppmöte den 17:e februari planerar vi att besluta om ersättare för mig under tiden jag tjänstgör som riksdagsledamot. Slutligen behandlas frågan av kommunfullmäktige den 24:e februari, berättar Harald Hjalmarsson, i ett pressmeddelande. 

Hjalmarsson kliver in i riksdagen den 7 mars och arbetar fram till sommaren. 

– Det känns både spännande och utmanade att få representera vårt län i landets högsta beslutande församling. Naturligtvis behöver jag sätta mig in i hur arbetet i riksdagen fungerar men i första hand kommer jag fokusera på länets behov av kommunikationer, kompetensförsörjning och vad vi kan göra för att näringslivet ska utvecklas säger Harald Hjalmarsson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: