Annons:

Sök

Annons:

NATTSVARTA CORONASIFFROR: ÖVER 700 VARSLADE I VIMMERBY

Coronapandemin har slagit stenhårt mot Vimmerby kommun. Foto: MostPhotos

NATTSVARTA CORONASIFFROR: ÖVER 700 VARSLADE I VIMMERBY

Vimmerby är tveklöst hårdast drabbat av covid-19 av alla kommuner i länet. Av 1 775 varsel i länet har 716 lagts i Vimmerby. Tvåa på listan är Kalmar med 259.

Annons:

Region Kalmars siffror ger en mycket dyster bild av Vimmerby och pandemins påverkan på näringslivet. Mest sticker Vimmerby ut när det gäller antal varsel. 40 procent av alla varsel i länet har lagts vid företag i Vimmerby vars befolkning utgör sex procent av länets.

Kalmar har näst flest varsel med 259, Västervik ligger på 200 och Hultsfred på 159.

Det ska förstås sägas att en del varsel dragits tillbaka eller flyttats fram, som i exempelvis Ljunhälls och STG:s fall.

Andelen permitterade i Kalmar län ligger runt 18 procent – fjärde högst i landet. Även när det gäller arbetslösheten är läget illa i Vimmerby. Antalet arbetssökande har ökat med 37 procent. Det toppas av Oskarshamn på 42 medan både Hultsfred och Västervik ligger på 28.

Resorna minskade med 26 procent

Analyser från Telia Crowd Insights visar att resandet till Vimmerby minskade med 26 procent i juli vid en jämförelse med samma månad 2019. Det är också överlägset värst siffra i länet. Tvåa är Borgholm med -14 procent.

I augusti minskade resorna till Vimmerby med 22 procent, då var Hultsfred näst värst drabbat med -17 procent. I juli låg Hultsfred på -11. Västervik låg på -8 i juli och -5 i augusti. Antalet gästnätter i länet minskade med 37 procent.

Överdödligheten under första halvåret låg på 23 procent i länet, men där sticker Vimmerby ut i positiv mening. 18 färre än förra året avled till och med vecka 30.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: