Annons:

Sök

Annons:

Så många pensionärer i din kommun får mer i plånboken

Många pensionärer får sänkt skatt i den nya budgeten. Bilden är från dagens digitala presskonferens.

Så många pensionärer i din kommun får mer i plånboken

Enligt regeringen får nära 60 000 pensionärer i Kalmar län mer i plånboken. 2023 ska även skillnaden i beskattning mellan arbete och pension vara helt borta.
– En stor del av länets pensionärer får mer pengar, säger socialminister Lena Hallengren (S) på en digital pressträff.

Annons:

I hela Kalmar län är det nästan 60 000 pensionärer som berörs av förändringarna som presenterades av regeringen när höstbudgeten släpptes på måndagen. Nio av tio pensionärer i Sverige påverkas av förändringarna.

– De som har arbetat ett helt yrkesliv i yrken med lägre betalt ska premieras och få högre pension. Det måste vara skillnad för den som har jobbat ett helt yrkesliv, säger Lena Hallengren (S). 

1,2 miljoner pensionärer får höjd pension i september 2021 genom ett nytt pensionstillägg. 

– Det här ska inte ätas upp av bostadstillägg eller högre avgifter för exempelvis hemtjänst. Det här är ett tillägg som ska värnas, säger Hallengren. 

"Får mer i plånboken"

Dessutom blir det sänkt pensionärsskatt för 1,1 miljoner pensionärer. Det ska ge de så kallade fattigpensionärerna upp till 600 kronor mer i månaden. I nuläget får dessa ut mellan 9 000 och 17 000 kronor i månaden före skatt.

1,9 miljoner pensionärer får sänkt skatt genom en reduktion för förvärvsinkomster i januari 2021. Till 2023 ska skillnaden mellan skatt på pension och skatt på inkomst från arbete, den så kallade skatteklyftan, vara borta. 

– En väldigt stor del av länets pensionärer får mer i plånboken. Vi är ett län med en ganska gammal befolkning och det ska synas. De ska känna att de får det stöd de har rätt till pandemi till trots, säger Hallengren.

I Vimmerby kommun handlar det om 3 524 pensionärer som kan dra nytta av budgetbeskedet. I Västerviks kommun är det 9 968 pensionärer och i Hultsfred 3 679 pensionärer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: