Annons:

Sök

Annons:

Så vill KD stärka kompetensen inom äldreomsorgen

Anders Andersson (KD) och hans partikamrater har skrivit en motion om att stärka den medicinska kompetensen inom äldreomsorgen. Foto: Ossian Mathiasson

Så vill KD stärka kompetensen inom äldreomsorgen

Kristdemokraterna vill stärka den medicinska kompetensen inom äldreomsorgen i Hultsfreds kommun med en nyväckt motion till kommunfullmäktige. 

Annons:

Kristdemokraternas fyra ledamöter i fullmäktigegruppen har skrivit en motion som handlar om att lokalt lyfta behovet av förstärkt medicinsk kompetens i syfte att höja kvalitéten i Hultsfreds kommuns äldreomsorg. 

”Äldreomsorgen behöver generellt sett en medicinsk ambitionshöjning. Tillgången till sjuksköterskor behöver stärkas. Andelen undersköterskor som sedan 2014 har minskat behöver öka, samtidigt som utbildningens innehåll och kvalitet tryggas. Nödvändiga kompetenser som bedömningsförmåga, basal omvårdnad och omsorg, kunskap om diagnoser samt bemötande måste garanteras. Som huvudman är det kommunen som har ansvaret och möjligheten att göra denna höjning”, skriver Åke Nilsson, Lennart Davidsson, Monica Bergh och Anders Andersson från den kristdemokratiska fullmäktigegruppen i motionen.

"Tillför mer än regeringen"

Äldreomsorgen var ett av fyra huvudämnen under söndagskvällens partiledardebatt i Agenda och ett förslag som kom upp på agendan var den medicinska kompetensen inom äldreomsorgen. 

”Detta har också KD markerat i partiets skuggbudget i riksdagen, där vi tillför äldreomsorgen över fem miljarder mer än regeringen”, skriver Anders Andersson, ordförande för KD:s partiavdelning i Hultsfred samt ledamot i kommunfullmäktige. 

KD vill att kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen eller socialnämnden i uppdrag att analysera behovet av förstärkt kompetens i äldreomsorgen och om behov finns planera för en förbättrad tillgång till sjuksköterskor i äldreomsorgen. Partiet tycker att det är lika viktigt att fullmäktige uttalar kommunens ambition om ökad andel undersköterskor och arbetar för att stärka den medicinska kompetensen. Den tredje och sista punkten handlar om att kommunen samlar in data om medicinsk kompetens och förmedlar ambitionen att höja nivån. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: