Annons:

Sök

Annons:

Anders Andersson om munskyddsbeskedet:

Anders Andersson menar att han föreslog munskydd i kollektivtrafiken redan i juni. Foto: Arkivbild

Anders Andersson om munskyddsbeskedet: "Föreslog det redan i juni"

Munskydd rekommenderas i kollektivtrafiken. Det berättade regeringen och Folkhälsomyndigheten på en presskonferens i fredags. 

Annons:

Kristdemokraten Anders Andersson, oppositionsråd i regionen, föreslog redan i slutet av juni att munskydd skulle uppmanas till resenärerna som reser med tågtrafiken. 

"Jag vill därför att vi som ansvariga för kollektivtrafiken i Kalmar län gör något i denna riktning. Om vi inte som enskild region kan inför krav på munskydd inom vår kollektivtrafik, vilket jag önskar, så vill jag att vi i likhet med MTRX som bedriver tågtrafik erbjuder munskydd till alla som reser med länstrafikens bussar och tåg samt en uppmaning till resenärerna att använda dom för att minska smittspridningen", skrev han bland annat i sin skrivelse till Peter Wretlund, regionråd för kollektivtrafiken, och Christer Holmgren, trafikdirektör. 

Nu välkomnar han beskeden. 

– Bättre sent än aldrig. Men jag kan inte låta bli att säga att det hade varit klokt att lyssna på Stefan Einhorn, Fredrik Elgh och Björn Olsen med flera. Syftet med min skrivelse i juni var att förbereda oss inför höstens skolstarter och nya arbetsresor efter semesterperioden. Tyvärr möttes jag av samma motargument som vi hört hela hösten. Nu kommer beskeden och det är bra. Nu befinner vi oss i ett allvarligt läge med stor smittspridning. Så det är inte en dag för tidigt att statsministern vågar ge besked. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: