Annons:

Sök

Annons:

Åkesson (C) –

Anders Åkesson (C) Foto: Pressbild

Åkesson (C) – "Trumps ledarskap värdigt en diktator"

Bilderna och scenerna från stormningen av senaten i Washington har satt världen i chock.

– De ger oss en påminnelse om att den liberala demokratin måste värnas varje dag – även i Sverige, menar Anders Åkesson (C), riksdagsledamot för Kalmar län.  

Annons:

Bilderna när protestanter stormade parlamentsbyggnaden i Washington har kablats ut över världen och det är många som är både chockade och arga inte minst Anders Åkesson. 

– Det är något alldeles oerhört vi bevittnat i realtid på Trettondedagens kväll. Scenerna, stormningen av parlamentsbyggnaden i Washington efter att en bortröstad ledare, avgående president Trump, hetsat dem till rena olagligheter.

Han menar att det är en grov skändning av demokratin och demokratins mötesplats ovärdig USA. Han menar att Donald Trumps ledarskapa är värdigt en diktator. 

Anders Åkesson menar att händelserna i USA är viktiga att bevaka och analysera även i Sverige. Detta eftersom den amerikanska politiken har stor påverkan på övriga världen och är en av de mest bevakade här i Sverige.

– USA är och måste även fortsatt kunna uppfattas som en demokratisk bastion i världen. Politiskt ledarskap och populistiska uttrycksmedel där lögnen satts i system är en riskfaktor även i vårt land. Demokratin måste alltid försvaras. Det är allas ansvar att uppträda värdigt och med respekt för demokrati och folkvilja.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenshultsfred.se

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: