Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: CENTERN BACKAR - VILL JUSTERA JANUARIAVTALET

Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet. Foto: Pressbild

JUST NU: CENTERN BACKAR - VILL JUSTERA JANUARIAVTALET

Centern backar i frågan om fri hyressättning i nyproduktion – den fråga som gjorde att regeringen föll i måndags. Till DN berättar Annie Lööf att hon går med på Vänsterpartiets krav att stryka punkt 44 i januariavtalet.

Annons:

Centerpartiets partiledare Annie Lööf har av många setts som den som har suttit på nycklarna för att låsa upp regeringskrisen. I måndags föll Stefan Löfvens S- och MP-regering sedan en majoritet av riksdagens ledamöter (V, SD, M och KD) valt att låta den misstroendeförklaring som riktats mot regeringen Löfven gå igenom.

Vill se nya förhandlingar

På onsdagseftermiddagen meddelande Centerpartiets ledare Annie Lööf att hon nu backar i frågan om fri hyressättning i nyproduktion. Därmed går C med på Vänsterpartiets krav om att stryka punkt 44 i januariavtalet.

– Eftersom förslaget inte längre finns på bordet så tycker vi att det är viktigt att vi justerar Januariavtalet för att få en bättre balans, säger C-ledaren Annie Lööf till DN.

Lööf vill nu se nya förhandlingar av Januariavtalet, vilket kan rädda Stefan Löfvens regering kvar vid makten.

"Konstruktivt och en väg framåt" 

Stefan Löfven beskriver i en första kommentar Annie Lööfs besked som ”konstruktivt och en väg framåt”, medan Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar skriver så här på Twitter:

"Det är detta envetna arbete för rätten till bostäder som vanliga löntagare, barnfamiljer, ungdomar och pensionärer har råd med, som burit frukt. Det politiska läget är fortfarande svårt. Men jag är stolt över att ha varit delaktig i att Sveriges hyresgäster fått sin röst hörd."

"Centerpartiet har nu deklarerat att de är beredda att släppa kravet på marknadshyror i januariavtalet. Det är ett positivt besked för landets hyresgäster och alla tusentals människor har skrivit på namnlistor, delat flygblad och kampanjat på alla sätt som gått under rådande läge."

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: