Annons:

Sök

Annons:

  • Hjälp bina – bygg ett bihotell

    Ett exempel på hur ett bihotell kan se ut

  • Hjälp bina – bygg ett bihotell

    En lerkruka kan bli ett bo för humor eller bin

Hjälp bina – bygg ett bihotell

Väljer man att bygga ett bihotell blir man ofta rikt belönad om det finns fruktträd och bärbuskar i närheten. Här är några tips på hur man enkelt kan hjälpa bin att hitta ett bo genom att bygga dem ett eget bihotell.

Annons:

Det finns idag 270 olika arter bi i Sverige, en tredjedel av dem är rödlistade för att jordbrukslandskapet blivit enformigare, vilket resulterar i för få blommor, skriver Naturskyddsföreningen.

Vilda bin behöver hitta platser i naturen där de kn bygga sina bon. Vissa vill ha bona på marken, andra i håligheter i träd eller kvistar andra föredrar att bygga sitt bo ihåliga rö som till exempel vassrö.

Bör vara nära fruktträd 

Genom att bygga ett bihotell kan man enkelt hjälpa bina hitta en bostad. Det kan vara ett litet bygge i marken genom att placera en lerkruka med hål i som sticker ut. Tänk då på att sätta ett stopp i den stora öppningen som grävs ned så att inte sand rinner in i hela krukan. Den formen av bo kan också locka till sig humlor.

Ett annat slags bihotell görs genom att samla ihop ihåliga växter, till exempel vass eller pinnar och sätta ihop det. Bihotellet bör sättas upp i närheten av blommande växter, har man mycket fruktträd eller bärbuskar i sin trädgård blir man ofta rikligt belönad för sin insats.

Delar av dagen ska bihotellet vara i solljus, det ska också vara skyddat för vind och regn, skriver Naturskyddsföreningen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: