Annons:

Sök

Annons:

I november fyller Länsförsäkringar på sina kunders plånböcker

Anna Blom, vd för Länsförsäkringar Kalmar län.

I november fyller Länsförsäkringar på sina kunders plånböcker

Anna Blom, vd för Länsförsäkringar Kalmar län, berättar om den stora återbäringen som bolaget betalar ut till sina kunder i november i år. 100 miljoner kronor kommer omkring 120 000 kunder att få dela på.
Återbäringen ges till både privatpersoner och företag och hur mycket varje kund får tillbaka beror på hur många försäkringar de har.
– En del kan få bra med återbäring i november, säger Anna Blom. 

Annons:

Länsförsäkringar Kalmar län är ett kundägt bolag. Det innebär att alla som har en försäkring hos Länsförsäkringar äger bolaget. Överskottet som bolaget gör delas ut till bolagets ägare och ägarna är Länsförsäkringars kunder.

– Våra kunder är med och delar på överskottet och de kunderna finns i vårt län, säger Anna Blom.

De senaste tio åren har Länsförsäkringar Kalmar län betalat ut 364 miljoner kronor, inklusive återbäringen för 2019, till sina kunder i länet.

Senaste tiden har Länsförsäkringar i Kalmar län valt att betala ut reda pengar till sina kunder.

– Tidigare gjordes återbäringen som ett avdrag på premien på försäkringarna, men det var inte lika uppskattat. Kunderna tycker det är tydligare när de får se hur mycket återbäring de får, säger Anna Blom.

I september kommer Länsförsäkringar Kalmar läns kunder att få besked om hur mycket återbäring de kommer att få i november.

Välkommet inslag i Coronakrisen

När bolagsstyrelsen för Länsförsäkringar Kalmar län beslutade att dela ut 100 miljoner kronor i återbäring visste de inte vilken enorm påverkan som Coronapandemin skulle ha för ekonomin i landet och i länet.

– Nu ser vi att vi kan ge en injektion till länets invånare och företag och vi hoppas att det gör livet lite bättre för många. Det blir ett välkommet tillskott i kassan.

Anna Blom kan ännu inte säga hur mycket pengar en genomsnittskund kan komma att få i återbäring.

– Det beror på hur många försäkringar man har hos oss och hur omfattande de är. En del företag kan komma att få ganska mycket i återbäring, säger hon.

Många hushåll i både Västervik, Hultsfred och Vimmerby kommer att få ta del av återbäringen.

– Länsförsäkringar Kalmar län har alltid varit starka där. Ungefär 72-73 procent av hushållen har en villahemförsäkring hos oss. Det gör att tre fjärdedelar av de kommuninvånarna får återbäring i november, säger Anna Blom.

I Sverige finns det 23 Länsförsäkringsbolag och i år delar 12 av bolagen tillsammans ut 1,5 miljarder kronor i återbäring till sina kunder.

Handla här och nu

Just nu genomför Länsförsäkringar i Kalmar län en kampanj som handlar om att uppmuntra länsinvånarna att handla här och nu.

– Låt hjulen snurra i länet. Handla lokalt och gör det nu. Handlar man lokalt gynnas alla även våra kunder. Om inte vi handlar vem kommer då att handla? Ingen kommer att göra det åt oss, säger Anna Blom.

Hon tycker sig se att positiva saker sker i Coronakrisens spår.

– Det finns en solidaritet i samhället. Man hjälper till med det man kan och jag ser att människor går ut på krogarna och äter för att stötta dem eller sover över på hotellen i Västervik. Jag tycker det är stort att se hur vi sluter oss samman och jobbar på mot samma mål, att komma igenom den här krisen, säger Anna Blom.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: