Annons:

Sök

Annons:

Segersviten bröts för Målilla i annandagsmatchen

Målilla fick inte segerjubla i dagens annandagsmatch mot Tjust och föll med 5–9. Foto: Ossian Mathiasson

Målilla Bandy förlorade dagens annandagsderby mot Tjust med 9–5 och fick sin segersvit på fyra matcher bruten.

Annons:

Annandag jul, den klassiska bandydagen, bjöd på en fin derbykaramell när Målilla och Tjust ställdes mot varandra.

Målilla jagade femte raka segern men den sviten bröts i dag.
Tjust vann kampen med 9–5.

Aleksandr Sannikov lämnade Målilla efter sex säsonger våren 2015 och gick då till konkurrenten Tjust. I dag var han en av de stora segerorganisatörerna.

Sannikov gav Tjust ledningen redan efter sju minuter och minuten senare kvitterade Martin Johansson till 1–1.
Efter dryga halvtimmen gick Målilla upp i ledning när Tobias Petersson satte 2–1 men två mål av Stefan Erixon gav Tjust ett målmässigt övertag på nytt.

Precis före paus kvitterade Erik Quiros till 3–3 men i andra halvlek visade Tjust styrka.

Aleksandr Sannikov gjorde ytterligare två mål och Tjust ryckte då ifrån till 5–3 efter 56 minuter och ledde med 8–3 efter 75 minuter.

Trots två snabba reduceringar fastställde Tjust resultatet till 9–5.

Alexander Nelson, som har Målilla som moderklubb och gick till Tjust inför årets säsong, gjorde ett av Tjusts mål.