Sök

Målilla tappar i toppstriden – efter kass start

Målilla Bandy hade inte en chans i toppmatchen mot Skirö. Foto: Ossian Mathiasson

En urusel inledning. Det grusade Målillas drömmar om att få serieledande Skirö på fall.

Johnny Quiros gäng gjorde det sannerligen inte lätt för sig i första matchen på det nya året. Ett yrvaket Målilla stod och sov under stora delar av första halvlek och tillät serieledande Skirö fram till 2–0 efter bara sju minuter.

Målilla agerade mer än lovligt sömnigt och då passade Skirö på att avgöra matchen till sin fördel.
Eric Karlström reducerade visserligen till 1–2 efter 16 minuter men det var verkligen inte Målillas halvlek.

Två snabba mål gav Skirö en trygg 4–1-ledning i paus.

Tappar mark i toppen

Trots ett närmast hopplöst läge inför halvlek gjorde Målilla ett försök och bestämde sig för att visa upp sig från en bättre sida. Men det hann man inte med att göra innan Skirö utökade till 5–1.

Marcus Skoog fixade 5–2 på hörna men precis som tidigare i matchen var Skirö snabba med att replikera. Den tidigare Målillaspelaren Daniel ”Glasan” Gustavsson gjorde 6–2 i minut 76 och fem minuter lyste slutresultatet 7–2 på tavlan.

I och med den klara 2–7-förlusten tappade Målilla mark i toppen och Skirö, som har spelat två matcher mer än Målilla, ligger sju poäng före för tillfället.

Ingen i Målilla gjorde någon särskilt bra insats.