Annons:

Sök

Annons:

Målilla föll ur ramen mot slutet:

Tobias Petersson gjorde tre mål i förlustmatchen mot serieettan Skirö. Foto: Ossian Mathiasson

Målilla föll ur ramen mot slutet: "Blev alldeles för stressade"

Målilla Bandy fick en drömstart mot serieledaren Skirö AIK och ledde med 2–0 efter 13 minuter. Sedan var det roliga slut och förlusten skrevs till 4–9.

Annons:

Stärkta av fredagens derbyseger mot Tjust visade Målilla ingen som helst respekt när de klev in i bortamatchen mot serieettan Skirö.

Efter 13 minuter ledde de med 2–0 efter mål av Erik Karlsson och Tobias Petersson.

– Vi började riktigt bra och hade bra pejl på läget, säger tränaren Johnny Quiros. 

Men Målillas frejdiga matchstart avmattades kort efter 2–0-målet och när Eric Sundberg åkte ut tio minuter för våldsamt slag var Skirö snabba med att utnyttja det och gick upp till 2–2.

– Vi gjorde ett par individuella misstag och tappade boll på känsliga ställen som gjorde att de fick bra lägen. Vi hade för mycket folk på fel sida om bollen, säger Johnny Quiros. 

"Vi föll ur ramen"

Tobias Petersson gjorde 3–2 efter dryga halvtimmens spel men den ledningen förvandlades till underläge med 4–5 i halvtidsvilan. Tobias Petersson gjorde Målillas fjärde mål.

– Första halvlek är faktiskt helt okej och vi spelar skapligt även i andra halvlek. Skirö hade väl lite mer boll men skapade inga heta chanser. 

Målilla var med i matchen rätt länge men när Skirö gjorde 6–4 med 15 minuter kvar att spela rasade allt. 

– Vi var med fram till att de gjorde 6–4. När vi hamnade i tvåmålsunderläget ville vi gå fram direkt och göra 6–5 inom loppet av fem minuter. Den känslan fick jag vid sidan av planen, säger Quiros. 

Vad gjorde ni för fel då?

– Vi föll ur ramen och blev alldeles för stressade. Vi hade ändå 15 minuter kvar att gå på, vi ville slå den avgörande passningen direkt och kom fel i defensiven.  Vi måste lära oss att ha tålamod och inte ha så bråttom. 

Petersson visar god form

Resterande delen av matchen blev ingen rolig upplevelse för Målilla. Skirö kunde fortsätta att dra ifrån målmässigt och sedermera ta en bekväm seger med 9–4. 

– I slutändan så förlorar vi mot ett bättre lag. De är lite bredare och spelar på mer folk. Sett över 90 minuter så maler de sönder oss. 

Målilla ligger sexa i division 1 med 17 poäng och beröm delades ut till tremålsskytten Tobias Petersson. 

– Han gör en bra match. han gjorde tre mål i fredags och tre mål i kväll. Han levererar och har rätt inställning. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: