Annons:

Sök

Annons:

Tung derbyförlust för Målilla – tappade i slutminuterna

Målilla förlorade säsongens sista derby mot Tjust med 4–6. Foto: Ossian Mathiasson

Det tredje derbyt mellan Målilla och Tjust blev så tätt och jämnt som man trodde på förhand. Till slut var det gästerna som vann med 6–4.

Annons:

Målilla hamnade i ett 0–2-underläge efter 22 minuter men då klev formstarke Tobias Petersson in i handlingarna.

Han reducerade till 1–2 i 40:e minuten, kvitterade till 2–2 i 43:e minuten och i början av tredje perioden fullbordade han vändningen med sitt 3–2-mål.

Men det svängde fort på Venhagsvallen.

Tjust kvitterade till 3–3 i 66:e minuten och gjorde 4–3 i 79:e minuten. Erik Karlsson kvitterade till 4–4 i 82:e minuten men Tjust drog det längsta strået i derbyt när Kristian Weineholm satte 5–4 på en hörna i 87:e minuten och Aleksandr Sannikov 6–4 på tilläggstid.