Annons:

Sök

Annons:

Målilla värvar tidigare rysk landslagsman

Anatoly Suzdalev är klar för Målilla Bandy och här välkomnas han av Målillas sportchef Jonas Karlsson. Foto: Målilla Bandy

Målilla värvar tidigare rysk landslagsman

Målilla Bandy har landat ett fint och rutinerat nyförvärv inför nästa säsong. Anatoly Suzdalev, 41, har VM-spel med Ryssland på meritlistan och över 350 matcher på sitt cv i den ryska högstaligan.

Annons:

Under förra veckan gjorde Målilla Bandy klart med den nygamle tränaren Jesper Lüning och målvakten Joel Johansson från BK Bore. 

Här kommer nästa nyhet från division 1-klubben. 41-årige Anatoly Suzdalev är en rysk tekniker som har en lång och imponerande meritlista att luta sig mot. I den ryska ligan har han spelat totalt 376 matcher och gjort 178 mål för klubbarna Jenisej och SKA Neftyanik. 2001 blev han rysk mästare med moderklubben Jenisej. 

"Väldigt ihärdig"

På meritlistan finns också ryskt landslagsspel och en VM-turnering 2004. Senaste gången som han spelade för ryska landslaget var säsongen 2009/10. 

De senaste åren har han spelat i Sverige och han anslöt till elitserielaget Vetlanda BK inför säsongen 2011/12 spelade där i fyra säsonger innan det blev tre säsonger i allsvenska Nässjö IF.

Nu blir det spel i Målilla.

– Målillas sportchef (Jonas Karlsson) har varit väldigt ihärdig, säger Anatoly Suzdalev i ett pressmeddelande. 

– Dessutom finns det stor tradition i den här lilla föreningen. Jag är väldigt imponerad av Målilla Bandy så jag tänkte ”varför inte?”. Dessutom har många ryska spelare varit i klubben under många år, fortsätter Suzdalev.

"Kommer driva på vårt spel"

Jonas Karlsson säger så här om föreningens senaste tillskott:

– ”Tony” är i grunden mittfältare och vi tror att han kommer kunna driva på vårt spel och vara en spelmotor av hög klass i division ett. Han kommer också att bli viktig i den fortsatta utvecklingen av de många unga spelare som finns i truppen, säger sportgruppens Jonas Karlsson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: