Sök

Målilla föll efter straff i slutsekunderna

Målilla förlorade årets sista match mot Åtvidaberg med 2–3 efter ett sent straffmål. Foto: Ossian Mathiasson

I annandagsderbyt mot Tjust räddade Dimitry Lazar en poäng på straff i 94:e minuten. Borta mot Åtvidabergs BK blev det förlust med 2–3 efter att hemmalaget gjort 3–2 på straff i 93:e minuten.

I annandagsderbyt hemma mot Tjust var Målilla på väg att plocka en stark seger när de ledde med 2–1 när det återstod några enstaka minuter av matchen.

Inom loppet av två minuter gjorde Tjust två mål och ledde med 3–2 innan Målillas Dimitry Lazar kvitterade till 3–3 på straff i 94:e minuten.

Släppte in sent mål

I dagens match mot Åtvidaberg saknades senaste matchens poängräddare och då fick andra spelare kliva fram.

Åtvidaberg tog ledningen i 17:e minuten och Målillas lagkapten Daniel Skoog satte 1–1 på straff i 35:e minuten.

Med drygt 20 minuter kvar att spela återtog Åtvidaberg ledningen men Målilla gav aldrig upp och Eric Jacobsson sköt 2–2 i 75:e minuten.

Allt tydde på att lagen skulle dela broderligt på poängen men tilläggstiden bjöd, precis som mot Tjust, på stor dramatik. Åtvidaberg ordnade en straff som Simon Skoogh sköt in och blev stor hjälte.