Sök

Inget SM-guld för Målillakillarna – föll knappt i finalen i dag

Mårten Hermansson Klings och Ludvig Ivarssons Småland föll med 6-5 i SM-finalen. Foto: Linus Johansson

Det blev inget SM-guld för Målillakillarna Ludvig Ivarsson och Mårten Hermansson Kling. I dagens final i Örebro blev det förlust för Smålands P15-lag mot Gävleborg med 6-5.

Småland tog sig på ett enkelt sätt till finalen i Örebro, där Gävleborg väntade i dag.

Där fick Småland, med Målillakillarna Ludvig Ivarsson och Mårten Hermansson Kling (tredjemålvakt), tuffast tänkbara start. Redan efter 35 sekunders spel tog Gävleborg ledningen och efter sju och en halv minut utökade man till 2-0. Småland fick till en reducering i mitten av halvleken, men Gävleborg återtog sin tvåmålsledning och ledde med 3-1 i halvtid.

Småland gick sedan tidigt upp till 3-3 i den andra halvleken. Laget lyckades dock aldrig överta ledningen och med tio minuter kvar att spela satte Gävleborg 6-4. I slutminuterna reducerade Småland till 6-5, men närmare än så kom man aldrig.

Därmed blev det inget SM-guld för Ludvig Ivarsson och Mårten Hermansson Kling utan Målillakillarna fick istället nöja sig med varsin silvermedalj.