Annons:

Sök

Annons:

MÅLILLA KAN DRA SIG UR SERIEN – HÅLLER MÖTE PÅ SÖNDAG

Målilla Bandys framtid i division 1 är osäker. De kan dra sig ur serien och gå ner i seriesystemet. Foto: Linus Johansson

MÅLILLA KAN DRA SIG UR SERIEN – HÅLLER MÖTE PÅ SÖNDAG

Det är inte säkert att Målilla Bandy kommer till spel i division 1 till hösten. Frågan om att dra sig ur serien har kommit på tal.
– Vi ska ha möte på söndag och prata om vi ska spela i ettan eller tvåan, säger Ove Nilsson i sportgruppen.

Annons:

Tidigare i veckan kom nyheten att Dmitry Lazar valde att bryta sitt kontrakt med Målilla Bandy och Mikael Karlsson, som är ordförande i huvudstyrelsen och bandysektionen, har tagit timeout från sina uppdrag i klubben på obestämd tid.

Bandylaget, som har i huserat i division 1 under många säsonger, sitter i en prekär sits utan huvudtränare och har bara förlängt med egna produkter inför kommande säsong. 

Funderar på att dra sig ur serien

Nu kan vår tidning avslöja att klubben har planer på att dra sig ur serien och börja om på ny kula i division 2.

– Ja, det stämmer. Vi har fört sådana diskussioner. Vi ska ha möte på söndag och prata om vi ska spela i ettan eller tvåan. Jag vet inte så mycket mer, säger Ove Nilsson i Målilla Bandys sportgrupp. 

Hur ser du på Karlssons timeout?

– Det är givetvis tungt. Det är egentligen han och jag som har jobbat med att få in en tränare och spelare till årets trupp, säger Ove Nilsson. 

Vad är det som gör att ni funderar på att dra er ur ettan?

– Vi har ingen tränare men det finns spelare som är på gång in. När det inte finns någon klar tränare väljer spelarna att avvakta, det är det stora problemet. Vi hade några tränarnamn som vi var intresserade av och förde diskussioner med men det blev inget med det, säger Nilsson. 

"Kan gå ner och spela med egna produkter"

På söndagens möte ska klubbens framtid diskuteras och Ove Nilsson vet i dagsläget inte vilken väg som är bäst att gå. 

– Vi kan gå ner och spela med våra egna produkter i division 2 och låta de växa in i seniorbandyn. Men jag vet inte, det är svårt att säga. Det är inte heller roligt om vi inte får ihop ett konkurrenskraftigt lag och förlorar många matcher med tvåsiffrigt. Det är också upp till styrelsen att säga sitt. Vi får prata om det och se vad som är bäst för föreningen.

Hur ser du på truppen och eventuella värvningar?

– Vi har våra egna produkter klara så vi har ett lag. Får vi inte in några förstärkningar utifrån så kan det bli tufft. De flesta lagen har rustat väldigt starkt inför säsongen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: