Annons:

Sök

Annons:

Skoog har dömt sin första SM-final: ”Riktigt bra säsong

Niclas Skoog dömde damernas SM-final i bandy i helgen. Foto: Privat

Skoog har dömt sin första SM-final: ”Riktigt bra säsong"

Niclas Skoog från Målilla har dömt sin allra första SM-final. Inför tomma läktare på Studenternas i Uppsala dömde han damernas SM-final i bandy mellan Västerås och Skutskär i lördags. 
– Jag tänkte inte så mycket på att det inte var någon publik när matchen väl var igång, säger Niclas Skoog.

Annons:

Niclas Skoog är en av landets bästa bandydomare. I lördags höll han i pipan under damernas SM-final mellan Västerås och Skutskär och assisterades av Hanna Hansson och Hanna Pettersson inför tomma läktare på Studenternas IP. 

– Det blev en speciell match men när läget är som det är så får man ha överseende med det. Jag tror att det var bra att bandy-Sverige spelade klart finalerna när det var så lite kvar av säsongen, säger Niclas Skoog. 

Hur var matchen att döma för din del?

– Jag tänkte inte så mycket på att det inte var någon publik när matchen väl var igång. Det var en fruktansvärt viktig match så man var påkopplad och fokuserad på matchen. Den enda skillnaden var att det inte blev något tryck från läktarhåll vid uppkomna situationer.

Nöjd med säsongen

Vid ställningen 1–1 i halvtid drog Skutskär ifrån och hade en 3–1-ledning med mindre än tio minuter kvar av ordinarie tid. Då iscensatte Västerås en mäktig vändning. 

– De gjorde 3–2 i 85:e minuten, kvitterade på straff efter en solklar hands i 93:e minuten och avgjorde med sista skottet i 95:e minuten. Det var en spännande match, säger Niclas Skoog. 

När Skoog ska summera sin femte elitseriesäsong som domare är han väldigt nöjd och ser den som bäst hittills. Det blev 17-18 elitseriematcher i grundserien och flera slutspelsmatcher, bland annat en semifinal mellan Edsbyn och Sandviken. 

– Det har varit en riktigt bra säsong för egen del. Inför säsongen hade jag som mål att få ytterligare en slutspelsmatch jämfört med förra säsongen och det fick jag. I fjol hade jag en åttondelsfinal och en semifinal och i år blev det två kvartsfinaler och en semifinal på herrsidan och finalen på damsidan, säger Skoog. 

Drömmer om att döma en herrfinal

Nu blir det att ta det lugnt i några månader för Målilladomaren som redan ser fram emot kommande säsong.

– Jag vill fortsätta utvecklas som elitseriedomare. Visst, jag har varit med i fem år men det finns mycket att lära och bli bättre på. Jag vill bli ännu bättre och det är klart att man vill döma en SM-final på herrsidan i framtiden, det är en dröm som jag har. Det kan ta några år men jag vill nå dit, säger Skoog. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: