Annons:

Sök

Annons:

Varta höll sig kvar och siktar uppåt: ”Fylls på med a-lagsmaterial

Robin Rehn blir återigen en nyckelspelare för Varta BK i division 1. Foto: Ossian Mathiasson

Varta höll sig kvar och siktar uppåt: ”Fylls på med a-lagsmaterial"

Med division 1-kontraktet intakt efter ett nervkittlande negativt kval siktar Varta BK uppåt.
– Målet är att vara med i kvalet upp till allsvenskan denna säsong, säger Robin Rehn.

Annons:

Till helgen drar seriebowlingen för säsongen 2019/20 igång. Efter ett ångestladdat negativt kval som Varta löste efter en stark vändning mot AIK går Hultsfredsklubben in på sin fjärde raka division 1-säsong.

Vid juluppehållet ledde Varta sin grupp och var på god väg att lösa en kvalplats uppåt men laget hamnade i en rejäl formsvacka. 

– Vi hade en dipp efter jul på tre omgångar, det gjorde att vi inte tog kvalplatsen uppåt och fick kvala nedåt. Det var inte mycket som saknades, säger Robin Rehn.

"Ska vara ett topplag"

Förra säsongen är lagd till handlingarna och Varta siktar återigen på att ta en topp två--placering för att kvala uppåt i seriesystemet. 

– Det har varit vårt mål de senaste två säsongerna även om det inte gick i fjol. Målet är att vara med i kvalet till allsvenskan.

Vad talar för att ni ska lyckas?

– Det är svårt att uttala sig så här på förhand men jag tycker att vi ska vara ett topplag. Så bra är vårt lag, vi ska vara ett topp två-lag i vår grupp. Det är ganska hård konkurrens om de sista platserna i a-laget. Snittmässigt så är det jag och ”Paka” (Patrik Svensson) som skjuter höga siffror. 

Truppen är intakt

Varta laddar för en ny säsong och förhoppningen är att ta klivet upp i allsvenskan om alla pusselbitar faller på plats. 

– Det vi ska jobba för hela säsongen. Sedan kan man aldrig säga för mycket, det är en lång säsong och det kan hända mycket på vägen. Siktet är inställt på positivt kval och går vi dit så är det bara att köra och hoppas på flyt i seedningen. 

Vartas trupp är intakt sedan förra säsongen och har varken några nyförvärv eller förluster. 

– Det är i princip samma lag som i fjol. Vissa spelare som har spelat farmarlag håller på att utvecklas och konkurrerar om a-lagsplatser. Det är kul att det fylls på med a-lagsmaterial i föreningen. 

Här är Vartas premiärlag

Lördagens premiärmotståndare, BK Borgen från Trelleborg, förlorade i kvalet för att behålla sin allsvenska status i våras. För två år sedan möttes lagen i division 1 och då avgjorde Varta matchen efter tre serier.

– Det är ett bra division 1-lag och det blir en tuff start. Vi har haft en bra försäsong med god uppslutning. Det har varit fullt på träningarna.

Varta mönstrar följande lag i premiären: Daniel Rehn, Robin Rehn, Oscar Svensson, Johan Glimståhl, Anders Jutegård, Patrik Svensson, Peter Pihl, Per Höglander och Dennis Häll (reserv). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: