Annons:

Sök

Annons:

Hultsfredsbowlaren uttagen till junior-EM:

William Berggren från Hultsfred är uttagen till junior-EM i april. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfredsbowlaren uttagen till junior-EM: "Fruktansvärt roligt"

William Berggren från Hultsfred har blivit uttagen till juniorlandslaget i bowling och ska spela junior-EM i holländska Tilburg under påsken.
"Det är fruktansvärt roligt när nyheten når oss", skriver Varta BK på sin Facebooksida. 

Annons:

William Berggren har spelat bowling i Hultsfred nästan hela sitt liv men inför säsongen 2018/2019 skrev han på för Team Clan BK från Nässjö. Nu väntar junior-EM i bowling för Hultsfredskillen, som spelar med en hand och är debutant i juniorlandslaget. 

"Jag ska inte säga att det är omöjligt att komma med i landslaget om man inte är tvåhands, det har ju William Berggren precis bevisat. Men det går mycket fortare att lära sig tvåhands. Man kan börja spela tidigare. Det är svårt att bowla med tummen i när du är sju år gammal, men det går med tvåhands. Du får en bra ”tjuvstart” om du spelar med två händer. Enhands-spelarna mognar lite senare", säger förbundskaptenen Robert Andersson till bowlingförbundets hemsida. 

Truppen togs ut efter en stor turnering i mellandagarna med cirka 80 spelare. För andra gången kommer Robin Ilhammar från Gamleby representera Sverige i junior-EM. 

"Att få bära Sveriges färger i ett stort mästerskap är oerhört stort så vi från Varta BK önskar William stort lycka till med lanskapsuppdraget", skriver Varta BK på sin Facebooksida. 

Junior-EM avgörs i Tilburg mellan den 4 och 12 april.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: