Annons:

Sök

Annons:

Bredare trupp ska ta Varta till allsvenskt kval:

Den tidigare Vimmerby BK-spelaren är klar för Varta BK och spelar lördagens premiär mot BK Borgen. Foto: Arkiv

Bredare trupp ska ta Varta till allsvenskt kval: "Svårt att ta ut lagen"

Varta BK var på väg mot positivt kval när coronapandemin slog till i våras. Till årets säsong går Hultsfredsklubben in med hög målsättning.
– Vi siktar på att vara i toppen, säger Johan Waxegård inför lördagens premiär mot BK Borgen. 

Annons:

Bowlingssäsongens start är nära. På lördag väntar efterlängtad seriepremiär för Varta BK, som spelar i samma serie som förra säsongen (division 1 södra Götaland). 

Förra bowlingsäsongen fick ett abrupt slut när coronapandemin slog till och stängde ner all idrott under våren och Vartas dröm om kvalspel mot allsvenskan gick upp i rök. 

Nu är siktet inställt på att hamna i toppen igen och ta en kvalplats mot allsvenskan. 

– Det ser rätt bra ut. Det är mycket folk som tränar och truppen är bred då vi har farmarlag i division 2. Tanken är att vi ska vara där uppe igen och vi har ungefär samma lag som förra året, säger Johan Waxegård, som har klivit in i rollen som UK (sammankallande) tillsammans med Daniel Rehn inför denna säsong. 

Två nyförvärv i truppen

Varta BK har förstärkt truppen med två nya spelare. Rickard Nilsson har flera säsonger i Vimmerby BK bakom sig men han har inte spelat något de två senaste säsongerna på grund av skada. Nu är han skrivit på för Varta BK och går in i truppen mot BK Borgen. 

Klubbens andra nyförvärv är Christer Rylander från Stockholmsklubben Aftonbladet i division 2. Han har flyttat till Hultsfreds kommun och spelar med Vartas farmarlag i helgen. 

– Det ser intressant ut. Med tanke på dessa nyförvärv så blir det ännu tuffare om platserna. Vi har så mycket folk så det blir svårt att ta ut lagen, säger han. 

Vad talar för en lyckad säsong med framskjuten placering?

– Vi har fått ett år till i division 1 och är ännu bredare än vad vi har varit tidigare. Det kommer också unga spelare, bland annat Mattias Larsson. Det är en ung tvåhandsspelare som hela tiden gör framsteg. Vi har flera unga killar som är på gång så det ser väldigt bra ut.

Tror du att ni kan gå hela vägen till allsvenskan?

– Vi siktar på ett kval uppåt, då kan allting hända. Man måste ha lite tur i lottningen med vilka lag man får möta. Målsättningen är att vara lika bra som förra året. Det var tråkigt att säsongen stängdes ner när vi hade något bra på gång. 

Varta har spelat två träningsmatcher mot Vimmerby BK inför lördagens premiär. Det blev storseger 16–4 i hemmamatchen och storförlust med samma siffror i gårdagens bortamatch. 

Fakta

Vartas premiärlag mot Borgen: Daniel Rehn, Robin Rehn, Stefan Berggren, Pär Höglander, Anders Jutegård, Patrik Svensson, Johan Glimståhl, Rickard Nilsson och Johan Waxegård. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: