Annons:

Sök

Annons:

Alla kan gympa får utökning av en ny grupp

Wendela Winglycke, Eva Anemyr och Rebecca Ovedal ser fram emot höstens nya grupp av Alla kan gympa. Lille Noah, som sitter på armen, håller med.

Alla kan gympa får utökning av en ny grupp

Förra året startades Alla kan gympa för äldre personer med funktionsnedsättning. Nu startas en ny grupp som ger skolungdomar chansen att vara med.

Annons:

Nu startar ytterligare en Alla kan gympa grupp och den här riktar sig mot skolungdomar med funktionsnedsättning.

- Den gruppen som startades förra året var för de äldre men nu får också yngre chansen att vara med, säger Eva Anemyr som är en av ledarna.

Hon har jobbat länge inom habiliteringen och jobbar numera också för Smålands parasportförbund.

- Jag var på ett läger för länge sedan där jag var ledare för personer med funktionsnedsättningar och sedan dess är jag fast. Det är ett fantastiskt roligt jobb, säger hon.

 Var assistent åt sin bästa kompis

Vecka 36 startar den nya gruppen och alla barn från 7 år och uppåt med funktionsnedsättning är välkomna. Ledaren heter Rebecca Ovedal och även hon har lång erfarenhet.

- En kompis till mig har en CP-skada och när vi var i skolåldern ville hon att jag skulle bli hennes assistent. Jag svarade att det inte gick för jag inte visste hur man gör vilket hon inte lyssnade på, säger Rebecca Ovedal.

 Får väldigt mycket tillbaka

Kompisen sa att hon skulle lära henne och på den vägen blev det. Numera arbetar Rebecca Ovedal som elevassistent och tycker att det är ett härligt jobb. På fritiden engagerar hon sig i Alla kan gympa och i höst blir hon ledare för den nya gruppen.

- Man får så mycket tillbaka att det inte är klokt. Här kan alla vara som de vill, säger hon.

 Vill öka valfriheten

Det främsta syftet är att alla mår bra av att röra på sig samtidigt som de vill utöka valfriheten för barn och vuxna.

- Fram till nu har det nästan bara varit vattengympa att välja på och alla tycker inte om det. Här kan de gympa hur mycket de vill. Dessutom är detta inte kopplat till skolan eller någon annan verksamhet utan det sker på frivillighet. Det är bra, säger Eva Anemyr.

 Bidrag från Astrid Lindgrens hembygd

Wendela Winglycke som arbetar som utvecklingsansvarig för Hultsfred gymnastikförening är väldigt nöjd över utvecklingen.

- Det är många grenar vi vill utveckla men det här är en av dem. Vi har fått bidrag från Astrid Lindgrens hembygd genom Jordbruksverket för att utveckla och det kommer att bli så bra, säger hon.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: