Annons:

Sök

Annons:

  • Lyckad finalhelg för lokala utförsåkare – Stina tog individuell bronsmedalj

    Stina Örbäck tog en individuell bronsmedalj i slalom på LVC-finalen i Stöten. Foto: Privat

  • Lyckad finalhelg för lokala utförsåkare – Stina tog individuell bronsmedalj

    Småland tog både guld och brons i lagtävlingen i slalom. Stina Örbäck var med i guldlaget och Penny Westelius i bronslaget. Foto: Privat

Lyckad finalhelg för lokala utförsåkare – Stina tog individuell bronsmedalj

Fem unga utförsåkare från Hjortens Alpina tävlade under finalhelgen i Lilla Världscupen i Stöten med gott resultat. 

Annons:

I början av mars anordnades finalerna i Lilla Världscupen i Stöten för region fem, det vill säga alla ungdomar i hela Götaland. Fem ungdomar från Hjortens Alpina – Penny Westelius, Elsa Nilsson, Alicia Holm Sundberg, Stina Örbäck och Wilmer Sjöberg – stod på startlinjen och gjorde bra ifrån sig. 

I lördagens storslalom-tävling kom Stina Örbäck femma, Elsa Nilsson nia, Penny Westelius tia, Alicia Holm Sundberg 21:a och Wilmer Sjöberg bröt första åket och gjorde ett fint andra åk. 

Under lördagen var det även prisutdelningen för distriktstävlingarna i Småland där Stina Örbäck knep silver i slalom och guld i storslalom, vilket gav silver i LVC-totalen. 

Stina och Penny på pallen i lag

På söndagen var det dags för slalom och Småland kammade hem både guld och brons i lag för region 5. Penny Westelius var med i bronslaget och Stina Örbäck fick högst upp på pallen. Stina tog även i individuell bronsmedalj i LVC-finalens slalomtävling och hade klubbkamraterna Penny Westelius på plats sju och Alicia Holm Sundberg på 13:e plats. Wilmer Sjöberg bröt andra åket efter ett fint första åk. 

– Vi tar med oss helheten, att vi har en så duktig klubb med bra ungdomar som placerar sig högt upp i resultatlistorna. Götaland är ett stort område med många klubbar så det är riktigt bra att vi kan ha en utförsåkare från klubben på pallen i slalom, säger Daniel Hegefeldt, ordförande för alpina sektionen i Hjortens SK. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: