Annons:

Sök

Annons:

  • Två lag med skilda förutsättningar inför heta division 5-derbyt

    Hultsfreds FK har alla spelare tillgängliga till derbyt mot Målilla. Foto: Ossian Mathiasson

  • Två lag med skilda förutsättningar inför heta division 5-derbyt

    Johan Hägg, tränare i Målilla, vet inte vilka spelare han har tillgång till i lördagens derby mot Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Två lag med skilda förutsättningar inför heta division 5-derbyt

Hultsfreds FK har fortfarande en teoretisk chans till positivt kval, medan Målilla GoIF krigar för sin existens i bottenstriden. I morgon möts kommunlagen på Knektavallen. HFK har alla spelare tillgängliga och Målilla vet inte vilka som kan spela. 

Annons:

Två omgångar återstår av division 5-tabellen och spänning finns i såväl toppen som botten. 

Teoretiskt finns fortfarande chansen till kvalspel uppåt för Hultsfred då de ligger fyra respektive tre poäng efter tvåan och trean. Det kommer krävs maximala sex poäng samtidigt som övriga topplag schabblar bort det för att HFK ska gå till kval.

– Ska vi nå en kvalplats ska vi ha tur med alla resultat plus att vi vinner våra matcher. Vi ska ge det en chans även om det känns lite avlägset. Det som svider mest är poängtappet i Backseda. Hade vi vunnit den så hade vi stått på 18 poäng nu och varit med i toppen på allvar, säger Krister Borgh.

Han vill att HFK avslutar säsongen på ett bra sätt och tar maximala sex poäng, först mot Målilla och sedan mot Gunnebo. 

– Målilla måste vinna och kommer desperata och gå för tre poäng. Vi ska göra allt för att vinna de två sista matcherna och spela vårt spel. Det är också fotbollens dag med fri entré så vi hoppas på mycket publik, säger Borgh. 

Tuff träningsvecka

Efter åtta raka matcher utan seger tog Målilla sin första trepoängare i senaste matchen mot Bäckseda efter att ha vänt 0–1-underläge till seger med 2–1 i andra halvlek. 

Målilla är inför helgens derby uppe på negativ kvalplats, en poäng före Lojal på nedflyttningsplats.

– En jätteviktig match i det läge vi är i. Vi har allt, allt att spela för och HFK har lite häng uppåt och viker inte ner sig i ett derby. Drömscenariot är att vi vinner, Skede vinner mot Storebro och Lojal förlorar, då har vi spikat kvalplatsen och har hugg på Storebro på säker mark, säger Johan Hägg. 

Träningsnärvaron har varit ett stort problem för Målilla under säsongen och lördagens efterlängtade seger har inte gett önskad effekt på veckans träningar.

– Jag hade velat säga att den har varit bra, men inte. Vi har för många som är skadade och frånvarande. Vi har fem-sju a-lagsspelare och några spelare som fyller på underifrån. 

Skilda truppförutsättningar

HFK ställer upp med full trupp och får tillbaka både Simon Tuvesson efter sjukdom och Johan ”Happe” Nilsson efter skada. 
Chilenaren Diego Nicolas Toribio Urrutia, tvåmålsskytt i segermatchen mot Skede, har flyttat tillbaka till Hultsfred och är en fin förstärkning för HFK. 

Det är osäkert vad Målilla har för spelare tillgängliga till morgondagens match. 

– Många spelare är osäkra på grund av jobb och skador så vi har i dagsläget tio spelare helt klara. Jag väntar på svar från spelare så jag kan inte säga exakt hur det blir. Det är bara att köra med det vi har. Vi slog Bäckseda med många borta så det är bara att ta på sig krigarmasken. Det är ofta inget skönspel i ett derby mot Hultsfred. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: