Sök

Kryss i svängig och fysisk division 6-match

Rasmus Sandsborg gjorde två mål för sitt IF Hebe mot Överums IK. Foto: Ossian Mathiasson

Överums IK var i 2–0-ledning efter sju minuter och IF Hebe vände på steken efter paus. Det blev till slut delad pott efter Tommy Danielssons nickmål på hörna i minut 87.

Överums IK fick en superb start på division 6-mötet och ledde med 2–0 efter sju minuter. Tommy Danielsson satte 1–0 efter tre minuter innan William Westerholm frispelade Albin Dahlström Dolaku som behärskat rullade in 2–0.

– Det såg bra ut från start, vi skapade chanser direkt och gick upp till 2–0. Sedan hände det något, det gick nog lite för lätt för oss. Hebe kom in i spelet och tryckte på, medan vi tog för långsamma beslut. Jag tycker också att domarna blåser alldeles för lite åt båda håll, de tillåter för mycket på planen, säger Överums tränare Martin Rosén.

Abdul Hussien Nawrozi nickade in Hebes 1–2-reducering i 51:e minuten och Rasmus Sandsborg fullbordade vändningen med 2–2 i minut 83 och 3–2 tre minuter senare. Överum, med en man mindre på planen efter Oscar Rattas röda kort i 75:e, kvitterade genom Tommy Danielsson i 87:e.

– Det såg okej ut fram till 2-1, då blev vi nervösa. Hebe är stora och starka och på oss hela tiden. Att Oscar får sitt andra gula kort efter en vanlig tackling är fånigt. Jag är tacksam för att vi får med oss en poäng. Det var inte vår match så kryss är okej, säger Martin Rosén.

"På gränsen till farlig"

Hebes tränare Felix Andersson tycker att det var en grisig match.

– Domarna släppte på för mycket och skulle ha blåst av spelet fler gånger. Det blev en väldigt fysisk match som var på gränsen till farlig, säger Felix Andersson och fortsätter:

– Vi var inte riktigt på tårna i första halvlek. Vi pratade igenom det i halvtid och lyckades vända på matchen då vi gick ut som ett annat lag. De gjorde 3–3 på en hörna och vi är känsliga för fasta situationer när det kommer ett gäng killar som är större och starkare än oss.

Rasmus Sandsborg och Abdul Hussien Nawrozi var bäst i Hebe. Alla spelare i Överum höll okej standard och Tommy Danielsson stack ut.